Прокуратурата в Свищов ще проверява изборите

  • 10 декември 2013 10:23

  • 1740
  • 1
Прокуратурата в Свищов ще проверява изборите
©

"Не – никакъв!" Това отговори Георги Марков на въпроса има ли път за него обратно в партията на Борисов в предаването "Гореща точка" по TV7.

Преди седмица депутатът обяви, че напуска парламентарната група на ГЕРБ и остава да работи в парламента като независим народен представител. Тогава той обясни действията си с криза в ръководството на партията на Борисов. Марков зави тогава, че Фидосовщината в ГЕРБ все още не си е отишла и политическата формация е пълна с хора, които имат желание да я ръководят и да се доказват пред Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Това накарало народния представител от Свищов да напусне редиците на ГЕРБ и вчера той влезе в пленарна зала вече като независим.

Той заяви, че би се радвал, ако изпълнителната комисия на партията се събере да заседава за неговото напускане, тъй като по думите му тя отдавна не изпълнява своята функция.

Ако все пак такава се състои, основните теми, които Марков би поставил пред членовете на комисията, биха били свързани със свободата на народния представител и намаляването на правомощията на хора в ГЕРБ, които правят всичко възможно, за да се докажат пред Цветанов и Борисов.

Марков обясни, че сигналът в прокуратурата срещу него е подаден от друг човек от ГЕРБ Христо Христов-Пицата. Независимият депутат е категоричен, че воденото разлследване срещу него не е дало резултат и не е доказана вината му.

Севгин Осман – човекът, от когото Марков е купил гарата в Свищов и после я е препродал на съпругата на Осман, за която сделка тече разследване, е бил приближен на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. На въпроса дали всъщност не обслужва интереси на ДПС, Марков отговори, че не може да бъде политик "на тяхното ниво", за да има някакви договорки помежду им.

Относно субсидията за партиите, Марков призова от ГЕРБ да пренасочат парите, които получават за неговото място в парламента към домове за сираци или други нуждаещи се.

Прокуратурата в Свищов ще проверява изборите. Това каза още Георги Марков относно твърденията на негови бивши съпартийци, че вота в дунавския град е фалшифициран. Марков заяви, че сигнал вече е подаден и обвинението работи по него. Той обаче не изпитва никакви притеснения относно проверката. "Даже съм доволен, че така ще стане, защото още едно глупаво твърдение ще отпадне", заяви той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1740 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.10 | 11:49

1
МАРКОВ ЗАЯВИ ЧЕ НЯМА ДА НАПУСКА ГЕРБ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини