Цацаров: Боевски е свободен гражданин

  • 24 октомври 2013 17:34

  • 3785
  • 2
Цацаров: Боевски е свободен гражданин
©

Не мога да дам различна информация за конкретния български граждани от тази, която дадох сутринта, но мога да дам информация за бразилската Това заяви главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в в предаването "Още от деня" по БНТ по повод изненадващото завръщането на Гълъбин Боевски в България.

Самата процедура е решение за експулсиране - тя се взима по отношение на чужденци, които са осъдени в страната. Няма пречка да се вземе по отношение на човек с изтърпяно или частично изтърпяно наказание. То се взима от правосъдния министър на страната. Той трябва да напусне пределите на Бразилия иго е направил като свободен гражданин. Ето защо Боевски пристигне тук без полиция. Това едностранен акт на бразилските власти. Не мисля, че означава, че е оневинен. Не мога да дам чак такива подробности по отношение на бразилското законодателство, каза обвинител №1.

Според действията на бразилските власти той е свободен гражданин, категоричен е Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в.

Главният прокурор заяви, че няма как външно министерство да не са знаели. "Това не е нормална комуникация, трябвало е тя да бъде съобщена, ако не на главния прокурор, то поне на министърът на правосъдието. Да не забравяме, че в Бразилия има 150 български граждани, който са в затворите", коментира той.

Що се отнася до процеса т.нар. "Свети Николай", при който бе заловен кораб пренасящ кокаин с български екипаж във водите на Испания, той получава това име след пребоядисване на кораба в морето, той се е казвал "Бургас 03", уточни Цацаров. Задържаните граждани са били 21, свободни са 7 от тях. Последният е Румен Данев, който се намира на територията на посолството, но вече има решение от съда да напусне Испания, каза още той.

По телефона се включи и Божидар Попов, координатор на българската общност в Бразилия, заяви, че те също са изненадани от завръщането на Боевски в родината. Той заяви, че в бразилската преса няма абсолютно нищо по въпроса.

Последвайте канала на

3785 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Rosco

2013.11.01 | 08:51

2
tova s preboqdisvaneto e ot edin film s Nicholas Cage, haah - nqkoi go e gledal i si e pomislil - i az shte go napravq :) haha e ako stavashe taka samo ....
A

2013.10.25 | 01:03

1
А колко кока има за пренасяне, ехеее ....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини