Скандалните СРС-та били срещу прокурор

  • 30 юни 2013 06:38

  • 4614
  • 2
Скандалните СРС-та били срещу прокурор
©

Скандалните СРС свързани с избора на двама членове на ВСС, които заляха медиите, са от разработка срещу окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев, пише "Преса". 

Ванчев бил на "слушалки" при поредна оперативна разработка на ГДБОП срещу него. Че изтеклите СРС са свързани с окръжния прокурор на Хасково, се потвърждава и от факта, че той участва във всички записани разговори, обръщат внимание спецовете.

Още в петък Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в разпореди мълниеносна проверка дали записите са автентични и от къде са изтекли. Както винаги подателят е "анонимен". Пикантерията в прихванатите разговори е , че е текла солидна подготовка за избора на бившия зам.-главен прокурор Камен Ситнилски и на обвинителя от Пловдив Румен Боев във ВСС далеч преди общото събрание, на което прокурорите от страната дадоха вота си.

Вчера изплува и друга любопитна подробност - един от разговорите, които Ванчев води след вота, не е с магистрат, а с бизнесмена и кумец на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа Тодор Бояджиев. "Познавам Бояджиев от доста време, той е от нашия край и не виждам нищо притеснително в това, че сме си говорили", заяви Ванчев.  И определи като смешни твърденията , че е "уговарял" гласове за влизането на Ситнилски и Боев във ВСС.

Срещу него има няколко разработки на службите, включително за изнудване на чужденци, задържани на границата, пише изданието. Нито една от тях обаче не е довела до образуване на досъдебно производство.

Последвайте канала на

4614 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.07.05 | 12:02

2
Пак СРС-та,пак компромати,пак роднински връзки.На народа вече му дойде до гуша от анонимни сигнали от типа на Яни Янев с неговите флашки.
изумен

2013.07.05 | 12:02

1
Изумяват ме изказвания, от - рода:- анонимен сигнал! Естествено, че ще е АНОНИМЕН, когато е насочен, срещу - ТОЗИ, който е с правомощия, да ти разгони фамилията, без да има- ТАКЪВ, който да те защити! Защо общественото внимание се насочва, към анонимността на сигнала и неговата законосъобразност, а - не, към лицата, взели участие в разговорите, обсъжданите - теми, служебното им положение, морала, целите - които са си поставили /а после, й - реализирали - ФАКТ!/!? "Гарван - гарвану око не вади", а само го гримира!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини