Поискаха отвод на съдиите по "Соло"

  • 29 юли 2011 11:17

  • 1450
  • 0
Поискаха отвод на съдиите по "Соло"
© Интернет

Искането беше направено по време на днешното заседание от частните обвинители и граждански ищци.

То беше внесено от семейството на Кирил Въжаров и е подкрепено и от роднините на другия убит Васил Александров и от пострадалия Кирил Димитров.

Припомняме, на 18-и април 2009 г. около 3,30 сутринта двама младежи бяха ранени смъртоносно с удари с нож в гърба при свада до Съдебната палата. Обвинен за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров е 24-годишният Илиян Тодоров. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 15 години до доживотен затвор без право на замяна.

По време на днешното заседание Михаил Въжаров посочи, че поддържа искането за отвод, а мотивите за това са множество процесуални нарушения. За тези нарушения Семействата на убитите момчета са сезирали ВСС и инспектора към него.

Прокурор Любка Костова не подкрепи това искане и каза, че няма основания за отвод на съдебния състав. Според нея необходимото основание за това е предубеденост.

По думите й дори да има процесуални нарушения, те не могат да обосноват предубеденост на съдебния състав.

Адвокат Росен Райков, защитник на пострадалия Кирил Димитров, посочи, че не може да даде смислен отговор на логичните въпроси на клиентите си, защото в много от решенията си съдът не се е мотивирал достатъчно ясно и обосновано.

Адвокатът каза, че не може да открие мотиви, с които съдът реши вместо да произнесе присъда, да назначи две експертизи - съдебно-медицинска и техническа на видеозаписите.

По думите му тези експертизи се явяват повторни, тъй като задачите, поставено в тях припокриват до голяма степен вече изготвените и приети експертизи.

Последвайте канала на

1450 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини