Делото за убийството пред "Соло" на финалната права

  • 30 юни 2011 06:47

  • 1961
  • 0
Делото за убийството пред "Соло" на финалната права
©

Днес продължава заседанието по делото за убийството пред дискотека "Соло". Доживотен затвор за убийството пред столичната дискотека Соло поискаха от прокуратурата за подсъдимия  Илиян Тодоров.

Наблюдаващият прокурор Любка Кръстева не поиска максималното наказание за Илиян Тодоров - доживотен затвор без право на замяна, тъй като отчете добрите характеристични данни и младата възраст на подсъдимия.

Той е подсъдим за убийствата на 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и 24-годишния Васил Александров, които бяха намушкани смъртоносно пред столичната дискотека през 2009 г.

При инцидента пострада тежко и Кирил Димитров. Словесен, а после лек физически сблъсък е предшествал двойното убийство. Компанията на убитите момчета се е подразнила от чуждоезиковата реч, която се носела от компанията на подсъдимите, разказа прокурорът. Няколко минути на размяна на реплики и бутане според признанието на свидетелите се появява ножът, с който смъртоносно са били намушкани Кирил Въжаров и Васил Александров.

Според прокуратурата именно Илиян Тодоров, който е бил видян с нож при влизането му в дискотека „Соло” е направил това. За двете майки именно това е убиецът и те искат за него най-тежкото наказание, но допускат, че могат да чуят и оправдателна присъда, защото според тях съдът е предубеден и се държи с тях, като че ли те са виновните. Няма достатъчно доказателства, които да водят до заключението, че именно Илиян Тодоров е бил момчето, това е позицията на един от адвокатите му, Хари Хараламбиев.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини