Борислав Сарафов: За прокуратурата няма свещени крави (видео)

  • 24 април 2013 10:02

  • 4883
  • 13
Борислав Сарафов: За прокуратурата няма свещени крави (видео)
©

Допуснати са слабости в организацията на случайния подбор на разпределяне на делата. 

Това каза заместник-главният прокурор Борислав Сарафов на представяне на резултатите на извършената тематична проверка от Инспектората на ВКП в следствения отдел на Софийска градска прокуратура, на пресконференция. Това беше проверка на разпределянето на случаен принцип на делата и досъдебните производства, каза Славка Славова от Инспектората на Върховната касационна прокуратура и Отдел „Административен”. Проверката обхваща периода от 2009 година до 7 март 2013 г. Проверени са всички дела. Колегите се справиха много добре и извършиха доста задълбочена проверка, разкри тя.

Нарушенията са най-вече, че отказите са били извършвани по усмотрение на оператора на програмата, която разпределя делата на случаен принцип. Това каза Емил Владимиров, ръководител сектор „Унифицирана информационна система”. Това е недопустимо. Има случаи в които делото е разпределено и 14 секунди по-късно следователят вече е отказал да работи по това дело. Другите нарушения са причините за отказ от разглеждането на делата. Няма реални мотиви и са писани неща като-Много дела наведнъж за ЧНГ; предстояща отпуска; много дела и тн. Имам чувството, че операторът се е забавлявал по време на работа, каза един от проверяващите, допълни още той.

Ето едно нарушение на 2.7.2010 година. Когато стартира програмата, системния администратор е направил, така че да промени работата на програмата. Преди разпределяне на дело се слагат проценти на определени следователи и по този начин тези дела няма как да попаднат при въпросните следователи. След разпределянето на делата процентите на следователите се възстановяват и програмата заработва отново. Казано с две думи, системните администратори са изтривали дадени следователи, когато са се разпределяли дадени дела, а впоследствие са възстановявали правилната работа на програмата за случаен подбор, разкриха от прокуратурата. Основно е работил един системен оператор, другия го е замествал. Нейното име е Росица Найденова. Има и писмено обяснение от нейна страна. Ние не можем да приемем тези обяснения. Тя била говорила с други колеги и те били правили така. Това е несериозно, каза още Владимиров.

Допуснати са глупаво мотивирани нарушения, заяви Николай Кокинов, градски прокурор на София. Тепърва ще разследваме системните оператори и ще проверяваме тяхната дейност. Не мога да кажа, че въпросните оператори са извършвали тези нарушения, помолени от определени следователи, обясни той. Ние не можем да избираме момента по кои дела да работим, заяви Борислав Сарафов, коментирайки разследването срещу Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна и вчерашния разпит на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Върху делото тежи класифицирана тайна и не искам да коментирам. За прокуратурата не съществуват свещени крави. Ако има доказателства и данни, нищо не може да ни спре да повдигнем обвинения срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, каза още Сарафов. Към този момент такива липсват. Проверки и ревизии се правят планово и тематично. Днес по-късно ще разпитваме и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Ще си свършим работата, работим по всеки един сигнал, има достатъчно смелост и решимост да работим съобразно закона и събраните доказателства, посочи Сарафов. В коментар на думите, че е имало тайни общества сред съдебната система, Борислав Сарафов каза: По време на своя разпит свидетелят Цветанов не посочи да са налице данни за тайни общества в съдебната система, не посочи да са налице безобразия на разследващия екип. Такива данни не са предоставени и от МВР, завърши Сарафов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4883 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Артилерист

2013.04.25 | 17:45

13
Че той ,Цецо си е съзица бе , чиста вода не напиена ! Има да чекате а го упандизат !
ПолиП

2013.04.25 | 17:45

12
Когато стигнете до обвинения към Бойко Борисов и мярка задържане под стража тогава ще си приказваме и ще си вярваме. Според мен скоро ще сте история с Цацаров - няяма да ви позволят да си свършите работата.
Гюро Михайлов

2013.04.25 | 17:44

11
Цветан Цветанов не е ли човекът , който винаги е бил председател на предизборният щаб на ГЕРБ и пет пъти последователно са печелили избори??? Цветан Цветанов не разби Октопода,Наглите и Килърите- създаде нови. Цветан Цветанов не удари, а си уреди контрабандата,наркоканалите и рекета!!! Цветан Цветанов не е ли човекът, който ще има основен принос в спечелването на изборите на 12 май??? Щеше! Народът не го иска!!! Няма да има как да сменя кашоните!!! Цветан Цветанов ще е първият осъден министър!
martin

2013.04.25 | 17:44

10
Прав е свещените крави са в Индия , докато в България има повече мафиотски структури които са повече на брой от свещените крави !!! П.С. терминал 1 ми е мечта
Утопист

2013.04.25 | 17:44

9
Цветанов си е организирал тотален "сбирщайн" от "семейни приятели" във върховете на държавата !!!Ето ви само някой от тях, за които се сещам на прима виста: : 1. Станимир Флоров - шеф на ГДБОП! 2. Владимира Янева - издигната от Цветанов до председател на Софийски Градски Съд ! 3. Прокурорката Ася Петрова - любовница на Цветанов и едно от основните длъжностни лица, които трябва да следят за честността на Изборите !!! И т.н., и т.н..... И всички приятелчета били достойни хора,…. нищо, че някой от тях търгуват с наркотици !!!
ГербеХейтър

2013.04.25 | 17:43

8
Кво стана бе Цецкооо!!! Щом "Най-достойните" сред вас се оказаха наркотрафиканти, що за маскари са другите !!!! Да ти таковам и и партията да ти таковам....!

2013.04.25 | 17:43

6
Какво плямпаш само?Много важно ли е точно това което става за вас.Не виждате ли че с всичко това нарочно се измества народният гняв от истинските неща като цената на тока,водата и храната както и ниските доходи.Защо сега като сме в предизборна кампания не се разглеждат тези неща ами се ползва недоволството на хората за постигане на повече гласове на изборите.Така ли ще разберете кой какво ще направи за подобряване на живота на хората или само след няколко месеца хората пак трябва да излизат на улицата и пак да се пилеят пари за нови избори.Кой каквото е правил като излезе съдът с решение ще ли плати а не сега да се ползва за предизборни агитации сякаш не знаем БСП защо загубиха изборите през 2009г. точно за корупции и далавери.
ovi

2013.04.25 | 17:43

7
Цветанов доказа, че в ГЕРБ който не е милиционер, е престъпник или калинка! ДОЛУ ГЕРБ!
Гюро Михайлов

2013.04.25 | 17:42

5
Тепърва ще търпим погромите на ГЕРБ. Ще е по- зле и след БКП. Нали не искате герберизмът да продължава да копае дъното?
кик

2013.04.25 | 17:41

4
Крайно време беше! Макар че да не обиждаме животните като ги сравняваме с Цветанов!Никой от управлявалите досега, може да са всякакви, но никой не бил толкова нагъл, прост, ограничен и вреден като Цветанов.
Гюро Михайлов

2013.04.24 | 17:49

3
2/3 от анкетираните от социологическите агенции очакват нарушения на изборите. Нормално е ГЕРБ да води.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини