Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима за притежание на оръжие

  • 23 април 2013 17:39

  • 1306
  • 0
Спецпрокуратурата повдигна обвинения на трима за притежание на оръжие
©

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на три лица за притежание на оръжие в особено големи размери, съобщиха от прокуратурата.

Те са задържани на 21 април 2013 г. при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Обвиненията са подвигнати на 22 април. Обвинения са повдигнати на Манол Димитров, Ерай Дурмуш и Атанас Атанасов за престъпления по чл. 339, ал. 2, вр. ал 1, вр. чл. 20 от НК.

При специализираната операция по задържането на тримата жители на Кърджали и Стара Загора у тях са намерени и иззети седем автомата „Калашников“ без серийни номера, три заглушителя и 35 патрона за АК. Предполага се, че автоматите без набити номера са сглобени от части, изнесени незаконно от завод производител.

Според събраните доказателства Димитров, Дурмуш и Атанасов са действали в съучастие отдавна. Проверява се версията, че автоматичните оръжия са били подготвяни за продажба на български престъпни групировки. Съдебна справка сочи, че Манол Димитров е осъждан многократно, най-често за държане на наркотици.

С постановления на Специализираната прокуратура тримата са задържани за срок до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на постоянен арест за всеки от тях.

Последвайте канала на

1306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини