Спецпрокуратурата: Прекратихме дейността на групи, които се занимаваха с рекет

  • 04 април 2013 20:43

  • 935
  • 0
Спецпрокуратурата: Прекратихме дейността на групи, които се занимаваха с рекет
©

Имаше възраждане на рекета през миналата година. Работихме по сигнали, че групи, под формата на търговски дружества, прибират несъбираеми кредити. Някои бяха поели задължения към банки, мобилни оператори, фирми и т.н. и събираха парите с незаконни методи. Но след намесата на МВР и прокуратурата, тези групи се укротиха.

Това казва в интервю за "24 часа" прокурор Даниела Попова, и.д. шеф на Апелативната специализирана прокуратура в София, известна като прокуратурата "Антимафия". Все по-често жертви на изнудвачи, брутални събирачи на дългове или на трафик на хора, търсят помощ от спецпрокуратурата. Арестите й са пълни. Най-много дела има срещу наркобанди и дедесари, разкрива Попова.

Нямам притеснения от подслушване, продължава тя. За разлика от другите прокуратури близо половината от доказателствата, събрани с подслушване, следене, филмиране и агенти под прикритие, се ползват в съда. По 2 знакови дела престъпниците са разкрити от тайни агенти. Попова е категорична, че не е имало натиск по делото срещу Гриша Ганчев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
935 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини