Скандал във ВСС

  • 05 април 2013 07:19

  • 1176
  • 0
Скандал във ВСС
©

Неочакван скандал избухна във Висшия съдебен съвет (ВСС) за това кой трябва да проверява случайното разпределение на делата във Върховния административен съд (ВАС) и в Софийския градски съд (СГС), пише в. "Преса".

Проверките са в годишната програма на съвета, а върху магистратите отдавна тегнат съмнения, че делата им се разпределят не от компютъра, а от началника. Повод за конфликта стана писмо на шефа на ВАС Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски. Ръководеният от него съд вече е бил проверен на 18 март, но резултатите още не са обявени. На 29 март е минала проверката във ВКС, а в понеделник предстои тази в СГС.

Начело на екипа във ВАС е била Незабравка Стоева, във ВКС - Калина Карагьозова, в СГС трябваше да отиде Калин Калпакчиев. И тримата са определени чрез жребий. Макар да не е ясно открити ли са нарушения във ВАС, Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски вчера заподозря Незабравка Стоева в тенденциозност и се възмути, че е довела в съда "външни хора" от НПО, които не му е представила и не е станало ясно как са избрани. Колев призова проверките занапред да се правят от комисията за информационните технологии начело с Румен Георгиев. Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в го подкрепи и се зарече, че няма да пусне в прокуратурата неправителствени организации. На свой ред главният прокурор поиска в Софийския апелативен съд да се провери делото САПАРД, което бе решено от Калин Калпакчиев с оправдателни присъди. След като се оказа, че инспекторатът вече го е направил и не е открил нарушения при разпределението, Цацаров оттегли искането.

Други от ВСС изпаднаха в неведение по чие решение се правят проверките.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини