Разпитват и Калин Георгиев по скандала с незаконните СРС - та

  • 03 април 2013 18:31

  • 2829
  • 10
Разпитват и Калин Георгиев по скандала с незаконните СРС - та
©

"Към момента не мога да коментирам много по случая с иззетия автомобил, който е същият като този в сигнала, подаден от Сергей Станишев", заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по БТВ зам. - главният прокурор Борислав Сарафов.

По случая работят общо 13 прокурора, информира Сарафов. Той поясни, че всяка сутрин по темата има оперативка в неговия кабинет.

По сигнала са разпитани повече от 15 човека, включително и бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Предстои да бъде разпитан и Калин ГеоргиевКалин Георгиев Калин Георгиев е роден в Пловдив. Завършва руска филология в Пловдивския университет, главен секретар на МВР.

Автомобилът е иззет, за да може да се извърши експертно изследване. Това ще се изпълни от компютърни специалисти. Те ще кажат дали с техниката в автомобила е  извършвано нерегламентирано подслушване.

Сарафов поясни, че сигналът, подаден от Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на изглежда достоверен и това е една от причините да има разследване по случая. "А и ние дължим това на обществото", добави още зам. - главният прокурор. Той поясни, че сигналът е написан професионално.

Борислав Сарафов припомни отново какви са петте наказателни производства в сектора "Енергетика". Зам. - главният прокурор съобщи, че Митко Каратиста не е замесен в обвиненията. Той информира, че има повдигнати две обвинения към шефа на НЕК Михаил Андонов. По думите на Сарафов, няма известни имена на замесени бивши министри на икономиката. Сарафов обаче е категоричен, че ако случайно се появят такива, те ще бъдат съдени по начина, по който се съдят всички останали.

Относно обвиненията към бившия земеделски министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, Сарафов заяви, че по случая се работи и когато има повече информация, тя ще бъде оповестена.

Във връзка с повдигнатото обвинение на Октай Енимехмедов, Борислав Сарафов  каза, че то е по - строго, защото е доказано, че пистолетът, който Октай насочи към Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от може да предизвика смърт, независимо че е газово.

Сарафов съобщи още, че ням никаква информация по случая с отвлечената Лара, тъй като той е поет от друг зам. - главен прокурор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2829 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2013.04.05 | 12:51

9
Едновременната масова атака по всичките хора на ГЕРБ не е нищо друго освен предизборен кьорфишек изработен от болните мозъци на БСП-арската измет.Това ще се разбере но чак след изборите след като всичко е свършило.
simo

2013.04.06 | 08:08

10
glasuvaj za gerb manaf dolen

2013.04.04 | 05:46

1
Може и да си прав но мисля че не трябва да обвиняваме само БСП защото има и други участващи в очернянето като Алексей Петров който не е от БСП освен ако не са в скрит съюз срещу свалянето на Борисов.
1 МАТЕРИАЛ

2013.04.05 | 12:51

8
СМЪРТ ЗА ГЕРБ !!! ДА МРАТ В НАЙ-СТРАШНИ МЪКИ ТЕЗИ ИЗРОДИ, КОИТО ЗАПОЧНАХА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!
в БОГ ни е надеждата

2013.04.04 | 17:40

7
``In GOD we trust`` БОГ да пази Република България, лидера и Бойко Борисов, и Цветан Цветанов.
123

2013.04.04 | 14:31

6
Takava e sistemata na Temida.Nishto che i nie sme dali neshto na sveta,ta da ni gledat sramotiite sega.Tova e to:Made in Bulgaria:
111

2013.04.04 | 13:58

5
Наистина БОГ да пази България от лидери като Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

2013.04.04 | 13:58

4
Така ли във всички министерства ;ведомства;агенции и комисии - работят само "овце",че вместо да пазят България - те пазят Бойко и Цецо !!!!

2013.04.04 | 12:27

3
Страното е обаче тия който искат да гласуват пак за ГЕРБ,аз направих тая грешка и сега няма да я направя .А обеснетe ми каkво хубаво видяхте от тях та чак пак те ,магистрали ли ,нови раобтни места ли,леки данаци ли,престъпници в затворите ли?Всичко което написах е обратно,а мога да изброявам още?Искам някой да се мотивира защо за ГЕРБ ще гласува!!!!Настоявам!!!А я какво се получи имало такава кола

2013.04.04 | 05:46

2
нимехмедов, Борислав Сарафов каза, че то е по - строго, защото е доказано, че пистолетът, който Октай насочи към Ахмед Доган може да предизвика смърт, независимо че е газово. Нали направили 5 експертизи които доказали, че с въпросния пистолет не може да се убие човек, едва успявал да пробие хартия, а какво остава за човешки череп... нещо се мъчите да лъжете, а?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини