"Килърите" поискаха делото им да се гледа при закрити врата

  • 19 юли 2011 15:41

  • 996
  • 0
"Килърите" поискаха делото им да се гледа при закрити врата
© Булфото

Беров поиска промяна на хода на делото, така че всеки ден да се дава ход на заседанието.

Освен това според него процесът се слуша в друга зала извън съдебната, където се вземат решения за организационно-оперативни мероприятия.

В началото на днешното заседание, което бе отложено от 9.00 до 13.00 часа, съдия Димчо Луков съобщи, че Мария Георгиева, майка на убития Борислав Георгиев, е призована за периода 20-29 юли, като това е станало преди обед по факс. Освен това в 9.10 часа в деловодството на Шуменския окръжен съд е депозирана молба от Мария Георгиева, чрез която тя информира, че е уведомена, че делото ще се гледа от 27 юни до 29 юли и въпреки че е оттеглила пълномощията от адвокат Любомира Гавазка не възразява делото да се гледа в нейно отсъствие.

Освен това ще упълномощи друг адвокат. Тя ще уведоми писмено съда. Адвокат Розалина Апостолова заяви, че не е ясно как молбата на Мария Георгиева е депозирана в Шуменския окръжен съд днес и поиска проверка на това как двете молби на Георгиева – тази от днес и тази от 15 юли са пристигнали в съда.

Адвокат Ивета Анадолска обърна внимание на това, че лишаването на Мария Георгиева от възможността да бъде частен обвинител е процесуално нарушение. Тя допълни, че за пръв път вижда обвинителен акт за трима убити, в който няма нито едно удостоверение за наследници.

Прокуратурата отхвърли исканията на защитата, като според прокурор Ася Петрова те целят забавяне на процеса, тъй като се говорят очевидни неистини, а отказът да се конституира Мария Георгиева като частен обвинител не накърнява правата на обвиняемите. Обвиняемият Петър Стоянов-Сумиста заяви, че 10 месеца чака в ареста справедлив и честен процес и помоли съдът да съди по събраните доказателства, както и да покани майката на Борислав Георгиев като свидетел, за да разбере кой е убил сина й. След 130 минути без процесуално следствени действия, а само процедурни прения съдът се оттегли на съвещание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
996 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини