Разследват имуществото на осъден за измама

  • 06 март 2013 16:06

  • 809
  • 0
Разследват имуществото на осъден за измама
©

Добричкият окръжен съд обяви за решаване дело по иск на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу осъден за измама.

Комисията претендира да бъдат отнети от 34-годишния С.К. и неговото семейство в полза на държавата лек автомобил "Форд Ескорт", банкови депозити, както и суми, получени от продажбата на имот, дружествени дялове, два леки автомобила и лизингови вноски за трети на обща стойност 131 925 лв.

Срещу С.К. има влязла в сила присъда на Районния съд в Добрич, с която е признат за виновен, че е предизвикал заблуждение у служител на строителна фирма, за да набави за себе си имотна облага и така е причинил имотна вреда на дружеството.

Според една от счетоводните експертизи, за която комисията пледира да бъде приета от съда, разликата между разходите и приходите на семейството е в размер на 1100 минимални работни заплати.

Защитата на ответниците твърди, че няма имущество, придобито от незаконна дейност, а експертизите се изкривяват, като не се признават средства, взети назаем от физически лица. Съдът ще се произнесе по иска до месец.

Последвайте канала на

809 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини