Конституционният съд вече е в пълен състав (снимки+видео)

  • 28 февруари 2013 15:08

  • 2594
  • 3
Конституционният съд вече е в пълен състав (снимки+видео)
© Булфото

Последният член на Конституционния съд Гроздан Илиев положи клетва в залата за открити заседания на съда, предаде репортер на Novini.bg.

По-рано днес той бе освободен от ВСС от заеманата длъжност на зам.-председател на Върховния касационен съд и ръководител на наказателна колегия.

На церемонията присъстваха председателят на Народното събрание Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, президентът на Република България Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и председателите на Върховния касационен съд Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва и на Върховния административен съд Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски.

Припомняме, че Илиев бе номиниран от ГЕРБ. След номинацията той обяви, че кандидатурата му не е политическа.

След полагането на клетва на последния член на КС, в близките дни предстои процедура по избор на председател.

Гроздан Илиев е завършил право в Юридическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски” през м. декември 1972 г. След успешно издържан изпит за правоспособност през 1974 г. започва професионалната му кариера на прокурор и съдия. Кариерното му развитие последователно преминава през различни длъжности в органите на съдебната власт. До 1979 г. като районен прокурор ръководи районната прокуратура в гр. Елин Пелин. След показани добри резултати в областта на наказателния съдебен, следствен и общ надзор преминава на работа като прокурор в Софийска окръжна прокуратура, където освен с наказателно правораздаване, е натоварен и с дейността по Глава трета от Закона за собствеността на гражданите. През месец май 1983 г. преминава на работа в Софийски военен съд, където изпълнява безупречно служебните си и професионални задължения до месец май 1989 г., когато с Решение на Деветото Народно събрание е избран за член на Военната колегия на Върховния съд. След създаването на Върховния касационен съд продължаваше кариерата си на наказателен съдия и до днес, като от 13 май 2009 г. ръководеше Наказателната колегия на Върховния касационен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2594 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
321

2013.02.28 | 18:15

3
Хора! В сайта на bTV трият всички коментари, които са против наглата мутра Агент Буда и манипулират оценките на коментарите! В сайта на bTV има един платен коментатор от ГЕРБ с 20 профила, който заедно с администратора се толерира от bTV и манипулира целия сайт. Нарича се Krum_Usainski! Нека не позволяваме това!
sdgreda

2013.02.28 | 17:33

2
сигурно от вас са се учили!! хахаха, не чувате ли кво скандират по плщадите??? чувате, чувате, ама отричате че ви идва края! чува се ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ
...

2013.02.28 | 17:33

1
Хубава перука има бай Гроздан хаха

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини