Отстранена съдийка мина в нелегалност

  • 27 февруари 2013 20:57

  • 1033
  • 1
Отстранена съдийка мина в нелегалност
©

Съдийката във Видинския районен съд Анелия Рашева не може бъде издирена, за да й бъде връчено решението на Висшия съдебен съвет за временното й отстраняване от длъжност. То бе гласувано по предложение на главния прокурор Сотир Цацаров на заседанието на ВСС на 24 януари.

По това време съдийката излязла в болнични и от тогава не може да бъде открита на адреса й, връщат се и писмата с обратни разписки, които са й били изпратени. Това е наложило вчера тя да бъде уведомена за отстраняването си чрез обявяване на това съобщение на таблото за обявления в Съдебната палата във Видин и на интернет страницата на районния съд.

Искането на Цацаров бе направено, тъй като срещу Рашева се води наказателно производство от общ характер. Досъдебното производство е образувано на 17 октомври 2011 г., а на 13 декември 2012 г. магистратката е привлечена в качеството на обвиняем за престъпление по служба, както и за продължавано документно престъпление.

През 2009 г. в качеството си на съдия в Районния съд във Видин, с цел да набави за себе и другиго облага - и за двамата в размер на по 1000 лв., е нарушила служебните си задължения и е превишила правата си. Чрез използван неистински протокол за случаен избор на съдия-докладчик е разгледала гражданско дело по описа на съда и от това са настъпили значителни вредни последици.
Повдигнатото обвинение за продължавано документно престъпление засяга други пет граждански дела, по които Рашева съзнателно се е ползвала от неистински официални документи - протоколи за избор на съдия-докладчик.

Когато стартираха проверките срещу нея, съдийката бе командирована в други съдилища, но след това отново се върна да правораздава във Видин и това предизвика граждански протести.

Последвайте канала на

Novini.bg
1033 1

Коментари 1

Добави коментар
ХХ

2013.02.28 | 16:07

1
Е, като четете какви ги е вършила тази съдийка,както и още други публикации, а колко още не са известни, ЧУДНО ЛИ ВИ Е, ЧЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЕ ЧУВСТВУВАТ НЕДОСЕГАЕМИ, РАЗХОЖДАТ СЕ НА СВОБОДА, И СПОКОЙНО СИ ВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И АДВОКАТИТЕ ОТГЛЕДАХА ПРЕСТЪПНОСТТА В БЪЛГАРИЯ,

Добави коментар

Водещи новини