Зам.-главният прокурор поема делото за атентата в Сарафово

  • 11 февруари 2013 15:58

  • 1812
  • 1
Зам.-главният прокурор поема делото за атентата в Сарафово
©

Заместник-главният прокурор Ася Петрова ще наблюдава делото за атентата в Сарафово, разкри вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Вицепремиерът обаче обясни, че посещението му в САЩ през декември 2012 г. е било планирано работно посещение, което няма нищо общо с разкритията около разследването на терористичния атентат в Бургас.

По време на визитата Цветанов бе придружен от прокурор Ася Петрова, но по думите му това било заради интерес от страна на Европейската комисия към делото „Килърите”, което тя ръководеше. В правосъдното ведомство Петрова ще отговаря за организираната престъпност, трафика на хора и тероризма. „Това е и причината именно тя да наблюдава разследването на атентата, като така ще се осъществява по-добрата координация между наблюдаващите прокурори и съответните разследващи органи”, отбеляза Цветанов. След като зае поста главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в заяви, че не е съгласувал избора на екипа си с МВР шефа.

Петрова бе единственият представител на държавното обвинение, присъствал на серията срещи на Цветанов и шефа на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна с ръководителите на американските служби за сигурност.

„Всеки понеделник имаме оперативки, които се правят с директорите на главните дирекции и на нея присъства и Ася Петрова, за да може поетапно и постепенно да могат колегите да я запознаят със знаковите дела, които водим срещу организираната престъпност и в лицето на зам.-главния прокурор да може да се осъществява по-добрата координация между наблюдаващите прокурори и съответните разследващи полицаи и оперативните работници в системата на МВР", каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1812 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
666

2013.02.12 | 11:21

1
starxota e tolkova mnogo sex izla4va

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини