Диана Ковачева: Стрелбата срещу Баретата е вандалски акт

  • 31 януари 2013 14:03

  • 874
  • 0
Диана Ковачева: Стрелбата срещу Баретата е вандалски акт
© Булфото

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата е един вандалски акт на посегателство срещу български гражданин, заяви пред журналисти министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

По думите на Ковачева съдебната охрана няма компетентност извън сградата на Съдебната палата, тъй като охраната в съда няма полицейски функции. "Там има охранителни камери, които осигуряват запис на случващото се извън сградата. Компетентността на съдебната охрана е до козирката на сградата. Охраната вътре в съдебните палати е изцяло в компетентността на съдебната охрана", обясни министърът.

Ковачева обясни, че още не се е запознала с писмото на председателя на ВКС - проф. Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва във връзка с определянето на зони за сигурност около съдебните сгради в страната, но веднага след като го направи, ще сезира съответните институции, които имат отношение по този въпрос. Правосъдният министър подчерта, че специално е обърнала внимание да бъдат проверявани всички, които влизат в съдебните палати, включително и магистратите, във връзка със зачестилите бомбени заплахи. Тя е била уверена от службите, че всичко това се прави.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
874 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини