Циганка се жалва в КЗД, искали й много пари за пускане на ток

  • 11 януари 2013 13:31

  • 956
  • 2
Циганка се жалва в КЗД, искали й много пари за пускане на ток
© Булфото

Жителка на Раковски от ромски произход е подала жалба в Комисията за защита от дискриминация (КЗД) срещу EVN, съобщи Дарик.

Жената посочва, че в клиентския енергоцентър на фирмата в града й поискали 9571 лева, за да вържат към ел. мрежата новопостроената й къща в квартал "Нов център". Тя твърди, че сумата е баснословна, при положение че само на 10 метра имало електропровод. Ромката смята, че в случая е дискриминирана заради етноса й.

От EVN коментираха, че съгласно решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цените за присъединяване са единни за цялата страна и се образуват по групи. Определят се от заявената за обекта мощност и от дължината на захранващото трасе до мястото на включване.

В случая на ромката в непосредствена близост до имота й нямало изградена мрежа на компанията. "Ако има такава, то тя е на друг собственик", уточняват от EVN.

Делото в КЗД ще е на 15 януари.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
956 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.15 | 18:49

2
9571 лева??? Тия у ред ли са? Но не мисля, че КЗД е правилната инстанция, това би било дискриминация само ако може да се докаже, че на други семейства в подобни случаи по-малко са им взели. Тук трябва по-скоро сигнал до картелна комисия или подобно. Това не е цена, това си е направо рекет!
//

2013.01.15 | 18:49

1
Да и пуснат тока...на ел.стол обаче :)

Добави коментар

Водещи новини