Лазар Груев призова за повече активност в издирването на телефонните терористи

  • 13 декември 2012 20:20

  • 924
  • 1
Лазар Груев призова за повече активност в издирването на телефонните терористи
©

Бомбената серия продължава с поредните фалшиви заплахи, които блокираха за часове работата на няколко съдилища в София и Варна. След обаждания за поставен взрив рано тази сутрин бяха евакуирани Съдебната палата в София и двете съдебни сгради във Варна.

Председателят на Върховния касационен съд Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва призова за преглед на мерките за сигурност и охранителните системи, предаде БНТ.

Анонимен мъж се обадил след 8 ч. сутринта на спешен телефон 112 с ултиматум - Съдебната палата в София да бъде опразнена до час, иначе щял да активира сложена вътре бомба. Сградата беше затворена и претърсена. Десетки заседания бяха отложени за по-късен час, сред тях и знаковото дело "Октопод". По същото време, след подобни обаждания и двете Съдебни палати във Варна зарязаха делата си и излязоха без паника.

Освен от двата лъва, сградата на бул "Витоша" в столицата се пази и от служители на съдебна охрана, камери на всеки ъгъл и метал-детектори на всеки вход. На проверка подлежат всички - от служителите по хигиената до най-висшите магистрати, заради което прокурори и съдии даже подавали оплаквания преди време.

"Не е въпросът само в техниката, защото никой не уточнява къде е поставена бомбата. Аз не съм специалист, но ето я техниката, а бомбата може да е поставена отпред. Не може с лека ръка да се отмине сигнал за бомба, става въпрос за обществени сгради, съдилища, училища", коментира правосъдният министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент.

Председателят на ВКС Лазар ГруевЛазар Груев   Лазар Георгиев Груев е роден в София. Завършва средното си образование през 1975 г. в 91-ва призова за повече активност в издирването на телефонните терористи. Той помоли министърът на правосъдието да организира среща с вътрешния министър.

"Да се огледат още веднъж системите за сигурност, за които се харчат толкова много пари, и да се предприемат някакви действия, за да престане това ненормално положение, при което се налага изпразване на съдебните зали, отлагане на заседания. Това пречи не толкова на съдиите, колкото на гражданите, които имат насрочени дела за съответния ден", заяви Груев.

Според съдия номер едно, серията фалшиви бомбени заплахи не показва отношение към съдебната власт. Просто се търсят оживени обществени сгради.

Последвайте канала на

924 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.12.14 | 05:57

1
За какво беше тази простотия,всеки да си регистрира номера на телефона.По именно с лична карта,общо взето дрън,дрън че глупости един вагон.Май светлината в тунела няма да изгрее никога.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини