Бойко Борисов подкрепи Сотир Цацаров за главен прокурор

  • 19 ноември 2012 19:07

  • 1117
  • 0
Бойко Борисов подкрепи Сотир Цацаров за главен прокурор
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г застана зад кандидатурата на Сотир Цацаров за главен прокурор. „Цацаров е най-добрият окръжен съдия, с когото съм работил като главен секретар на МВР", заяви днес премиерът.

Кандидатурата е и единствената към момента. Председателят на Пловдивския окръжен съд бе издигнат за главен прокурор от седем членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), сред които петима от парламентарната квота и едва двама от представителите на магистратурата.

През юли Борисов заяви, че е добре наследникът на Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев да е съдия, за да има външен поглед към системата. През 2010 г. вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пък определи Цацаров като "стабилен съдия". Малко след като той беше номиниран, вътрешният министър заяви: "Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в има безупречна репутация в Пловдив и това мисля, че е достатъчно, за да бъде избран за главен прокурор", припомня "24 часа".

ВСС има още две заседания, на които могат да бъдат обявявани кандидатури. Засега като конкурент на Цацаров се спряга заместник главният прокурор Галина Тонева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1117 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини