Тотою Младенов обеща 1 млрд. лв. за майките догодина

  • 15 ноември 2012 08:19

  • 1031
  • 2
Тотою Младенов обеща 1 млрд. лв. за майките догодина
©

Направихме нови приемни в бюрото по труда, за да може да се запишат всички безработни и който иска да работи - да му се намери работа. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

„Разпоредих да се отворят 600 приемни на Агенцията по заетостта в малките населени места, за да могат безработните да заявяват желанието си за намиране на работа по-лесно и бързо”, обясни Младенов.

Следващата година сме заделили 1 милиард лева за майките. Искаме да дадем равен старт на всички дечица в първи клас. А за да могат да работят майките, сме осигурили детегледачки от бюрото труда.

От началото на мандата почти със 70 лева увеличихме мининалната работна заплата и то по време на криза, каза социалният министър. Аз съм разпоредил Оперативната програма човешки ресурси да стигне до много хора в страната. Още 40 млн. лева ще бъдат заделени - ние плащаме пътя до работново място, плащаме обучение, плащаме квалификация, каза министър Младенов.

Над 100 000 души ще работят догодина по тези проблеми и мерки. Около 50 000 души ас на социални помощи, а на тях им се полага обществено полезен труд, а ако откажат - им се отнемат социалните помощи, каза Младенов. Той допълни, че и детските надбавки се отнемат, ако детето не ходи на училище. Още две седмици да изчакаме, за да видим дали ще има коледни надбавки за най-ниските пенсии, обеща социалният министър.

Последвайте канала на

1031 2

Коментари 2

Добави коментар
бойко

2012.11.15 | 20:59

2
що догодина бе, алоу...защо не ги вдигнахте досега,а? щото изборите са догодина, левако, но няма да ви мине номера ве4е!!
fantomas

2012.11.15 | 19:48

1
ami, fantazmi.....smeh goliam....

Добави коментар

Водещи новини