Парламентът ще бистри Закона за ДДС

  • 25 октомври 2012 07:03

  • 567
  • 0
Парламентът ще бистри Закона за ДДС
©

Депутатите ще обсъждат на първо четене предложения за промени на Закона за данък върху добавената стойност (ДДС).

Четири са законопроектите, които ще бъдат разгледани. Вносителите им са Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и група народни представители, Огнян Стоичков и Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година , Екатерина Михайлова и група народни представители, а четвъртият законопроект е внесен от Министерски съвет.

В днешната програма на парламента е включено второ четене на предложенията за промени на Закона за физическото възпитание и спорта. Народните представители ще обсъждат още и второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

В дневния ред е заложено изслушването на два доклада. Единият е на Временната анкетна комисия за проучване на причините, довели до повишаване цените на определени групи лекарствени продукти, заплащани със средства от бюджета на НЗОК и/или републиканския бюджет, и предлагане на възможни мерки за намаляване на публичните разходи. Другият е на Временната парламентарна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с действия и инициативи на длъжностни лица от органи на изпълнителната власт, при и по повод помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания, и даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него през периода януари 2002 г. - януари 2012 г. и проект за решение по доклада.

Последвайте канала на

567 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини