Решено: Референдум ще има, без "Белене" във въпроса

  • 24 октомври 2012 15:19

  • 4847
  • 16
Решено: Референдум ще има, без "Белене" във въпроса
©

Преди гласуването за въпроса за референдума за развитие на атомната енергетика в България председателят на парламента Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 обяви, че няма постъпили предложения, различни от предложението на правната комисия, а именно въпросът да е: "Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала".

"За" гласуваха 106 народни представители, а "против" - 7. В гласуването не участваха Коалиция за България и ДПС.  98 депутати от ГЕРБ подкрепиха така формулирания въпрос, от Синята коалиция един беше против, а от "Атака" петима не  подкрепиха решението. Осем независими депутати бяха "за", един - против.Предложението на управляващите беше прието, а веднага след това Цачева закри заседанието на парламента.

Така окончателно беше решено, че референдумът ще бъде проведен. Дебатите продължиха повече от три часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4847 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
БРАВО ГЕРБ!!!

2013.01.21 | 15:13

16
Другари-помияри! Дане сте крали а да сте си направили АЕЦ-а. Сега ГЕРБ е на власт и вас никой не ви пита. А Сер-Гея да е подписал. Сега тоя помияр ще пита циганите да строим ли? И те като гея никога не са работили, не са плащали ел. енергия и Сер-Гей ще ги пита? ПОМИЯР!!!

2012.11.06 | 20:51

15
баси тъпото, трябва да гласуваме за довършване на белене, не за нова централа. защо си мислят че могат да се измъкнат по толкова елементарен начин?

2012.10.25 | 10:04

5
кво ще довършват бе ? тама нищо няма, който не е от Белене няма как да знае, че има само площадка и една голяма дупка.. довършвали те... през 1990 година обекта е завършен на 70%, после незнайно защо решават че НЕ Е НУЖЕН !!!!! сигурно ГЕРБ са били тогава на власт, или БСП ??????
Васил Левски

2012.11.06 | 20:51

14
Какво значи въпрос без конкретика??? Говорим за Белене защо да не се спомене...Все едно на изборите на бюлетините да пише ТЕЗИ или ОНЕЗИ...Ама кои са ТЕЗИ и ОНЕЗИ после ще ви кажем... Да, голямо правителство няма що...И ако референдума спечели ще кажат: ЩЕ ИМА НОВА ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА , АМА КЪДЕ И КОГА ЩЕ РЕШИМ НЯКОГА... Няма такъв геноцид към БЪЛГАРИТЕ... Нека всеки да се замисли на изборите
Плевенчанин

2012.11.06 | 20:50

13
И четирите коментара до сега са написани от пълни идиоти.... да, включително и рекламата. какъв е този референдум, за който всички толкова говорите и който толкова много разбулва духовете на народа!?!?!? какво ще гласувате, като дали има няма 5 до 7 процента от населението на страната знае за какво става дума.... всички само, да, дай да се строи, да има къде да работим, да има да се строи нещо..... абе хора, вече в никоя нормална страна държавният апарат не дава от бюджета на страната за да строи каквото и да е. мина това време! и не разбрахте ли, че това, че след построяването на белене, С ДЪРЖАВНИ ПАРИ, тока няма да стане по-евтин. тока ще си бъде на същата цена. а ако се намери инвеститор и се построи централата, то пак цената ще си е същата, просто тези дето ще продават тока ще плащат данъци на държавата! помислете малко! тази АЕЦ се строи от десетилетия, и докато не се строеше всичко беше ОК, ама сега като трябва да се спира този, по начало идиотски проект, всички подкрепящи БСП или просто противници на ГЕРБ, да в крайна сметка до там опират нещата, се надигат и започват "не, как ще спират строежа! дайте да питаме хората", които не че са тъпи, но просто няма как да изчислят и разберат политическите игри покрай всичко това.
AlexK

2012.11.06 | 20:48

11
Колега,смени си ника на "Анти-Плевенчанин".Именно в този западнал в момента район ще се усети най-вече икономическо развитие при бъдещото изграждане на "Белене".Нямам намерение да навлизам в безсмислена,ненужна полемика с теб,само едно ще ти кажа : дори и електроенергията да остане на същата цена,ще можем да я експортираме !!! А това е основен приход за Държавната хазна и Републиканския бюджет - финансово перо,така необходимо за здравеопазване,образование и култура,инфраструктура и тн.По твоята логика,нищо не трябва са съграждаме,защото после трябва да го изплащаме.Явно не ти е ясно,че така е с АБСОЛЮТНО ВСЯКА инвестиция !!! Въпроса е,печеливше ли е изграждането на този проект? Като достатъчно компетентен по въпроса,отговарям еднозначно : "ДА" !!!
Ворчо Чолаков

2012.11.06 | 20:49

12
Управляващите за пореден път показаха, че смятат хората за глупаци. Какъв ще е този референдум без конкретика? Гласувайте за филанкишията? Нещо неопределено. Идиоти!

2012.10.25 | 14:32

9
Въпросът е абсолютно конкретен. Аз не искам нова атомна пък била тя Белене, Зелене, Червене или какъвто и да е цвят. И това смятам да отговоря на референдума. Ти си отговори каквото искаш. Твое право си е. Пък после се сърди на майка си и баща си, че са те родили.

2012.10.25 | 14:34

10
Тези освен от шут от друго няма да се оправят
v.v

2012.10.25 | 14:31

8
Някой замисля ли се изобщо в какво ще се превърне България ако стане някоя сериозна авария тип ФУКУШИМА - твърдо НЕ на ядрената енергетика
AlexK

2012.10.25 | 11:35

7
ГЕРБерите продължават да се държат като малки деца..."Може и да не сме прави,ама да стане на нашето"...Трябва да си малоумен,за да не знаеш че става въпрос за АЕЦ"Белене".И беше глупаво да подхващат този дразнещ,ненужен спор за "АТОМНА",или "ЯДРЕНА" енергетика ще развиваме - при положение,че и двата термина са правилни . Остана да се беше намесил и Костов с предложение въпроса да беше за бъдещата ни "НУКЛЕАРНА" енергетика - което е също правилен термин.Ама акъла му - а и на другите - им стига само да пресмятат какво още е останало да доокрадване ...
martin dobrev

2012.10.25 | 10:06

6
То въпросът е "Ще ни вдигнат ли тока с толкова,че да платим и още 20 милиарда на руснаците за белене или ще си останем да си плащане на монополистите един от най скъпият ток в света"
rossen4i4o

2012.10.25 | 09:31

4
светло бъдеще от този проект , няма да има нито за пенсионери нито за учители нито за работници , даже очаквам режим на тока седмица преди допитването ,но така или иначе щесе строи , вече са написани речите за възхвала на..........

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини