Сидеров: Гласът на хората не може да се мери в пари

  • 24 октомври 2012 14:37

  • 1024
  • 2
Сидеров: Гласът на хората не може да се мери в пари
©

"Атака" е "за" провеждане на референдум за АЕЦ "Белене" по формулирания вече въпрос, защото 700 000 души са се подписали под този въпрос и ние трябва да уважим това, каза лидерът на партията Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Гласът на гражданите трябва да се уважава, категоричен бе той и разказа за две подписки на партията, които обаче са останали потулени. Бяха събрани над 500 000 хиляди подписа на български граждани, които настояваха да не се затварят двата реактора на АЕЦ "Козлодуй". Тогава не се чу гласа на тези хора, защото се водеше антидържавна политика от тогавашното правителство. Другата подписка на нашата партия, на която бяха събрани над 300 000 подписа, бе подписка за влизането на Турция в ЕС. Тя бе внесена в Народното събрание, но вече две години събира прах. Това са две подписки, които останаха неуважени и бе пренебрегнат гласа на гражданите. И сега е на път да се случи нещо подобно, каза Сидеров.

Лидерът на "Атака" обясни, че от партията са подготвили и вече са внесли в деловодството шест поправки в Закона за референдумите.

Референдумът няма да бъде признат, ако се проведе, защото няма да излязат необходимия брой хора за гласуват, затова искаме със специална поправка в закона да се премахне това ограничение. Щом за гласуване за парламент няма ограничение, тук да има, попита той.

Според него трябва да се намали броят на необходимите подписи за провеждането на референдум – 500 000 подписа, за да се инициира обществено допитване, са много. Тази цифра трябва да падне, категоричен бе Сидеров.

Третата поправка засяга председателя на парламента. По думите на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, според сегашния закон председателят няма срок, в който да внесе събраните подписи пред ГРАО. Той може да ги бави цяла година. Искаме това да става до три дни, заяви той.

Другата поправка касае информираността на гражданите. Според партията, държавните БНР, БНТ и БТА трябва да проведат информационна кампания и да дадат равен подиум на всички гледни точки, за да не могат да се манипулират хората от различното ниво на информираност.

Сидеров не коментира другите поправки, но бе категоричен, че те първо трябва да бъдат приети и тогава да се мине към референдума.
Според него трябва да се изгради ядрена централа в страна, но с участие на държавата. Инвеститори за проекта винаги ще има, смята той.

Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на заяви, че предложенията на партия "Атака" не са удачни. Той обвини идеите за връзка с БСП. Преди се правеше закон за определени хора. Сега и вие предлагате нещо такова. Вашето предложение да се намалят подписите на 200 000 - съгласен съм, но този, който организира събирането, трябва да поеме разходите за референдума, допълни той.

Сидеров отговори, че няма никаква връзка между поправките, предложени от неговата политическа сила, и БСП, "макар да сме отворени към предложения за промени от всички партии". Нека дадем възможност на хората да се изкажат. Наистина се харчат пари за референдум, но това е демократично. Не го смятайте като пари, защото цената е много по-висока, когато не питаме гражданите. Винаги си струва цената за допитване на народа, защото правителства правят неща без допитване, които после много зле се отразяват на хората, каза Сидеров.

Последвайте канала на

1024 2

Коментари 2

Добави коментар
nnnn

2012.10.28 | 15:50

2
Много добри изказвания на Волен. Прав е Сидеров, но герберите ги боли фара за народа.

2012.10.28 | 15:50

1
Колкото и да не ми се е вярвало че ще го кажа, но "волен премиер!".

Добави коментар

Водещи новини