Сергей Станишев в центъра на гръцкия бунт

  • 01 юли 2011 07:32

  • 1022
  • 3
Сергей Станишев в центъра на гръцкия бунт
©

Председателят на НС на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и секретарят по международна дейност на НС на БСП Деница Златева ще участват в заседание на Съвета на Социалистическия интернационал на 1 и 2 юли в Атина, Гърция, съобщиха от партията.

Лидерът на БСП ще бъде основен говорител в първия ден на заседанието, когато ще се дискутира темата: „Надеждите на хората от арабския свят: подкрепа на визията за права и свободи за всички”. Във връзка с арабските вълнения ще бъдат обсъдени исканията за политически, социални и икономически промени; за изграждане на демократични и модерни държави; за премахване на корупцията и намаляване на хроничната бедност; за зачитане на основните права и свободи.

В рамките на Съвета ще бъде разгледано актуалното развитие на Близкоизточния мирен процес и по-конкретно въпросът около признаването на държавата Палестина и установяването на сигурни граници с Израел. Темата е актуална с оглед подписаното през май палестинско мирно споразумение, което е ключов фактор за постигането на единство и демокрация в страната. Очакванията са то да повлияе положително на преговорите с Израел.

В дневния ред е включено и обсъждане на последиците от инцидента в АЕЦ „Фукушима 1”, бъдещето на ядрената енергетика, както и необходимостта да се вземат мерки срещу евентуални нови предизвикателства в тази област.

Последвайте канала на

Novini.bg
1022 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Коце

2011.07.01 | 14:58

3
Гнида комунистическа .
КУР ЗА БОЛШЕВИКИТЕ

2011.07.01 | 14:54

2
Е,само такива мероприятия ще видиш.
иван

2011.07.01 | 14:52

1
Крадеца ще вика-"Дръжте крадеца"!

Добави коментар

Водещи новини