Кутев към ГЕРБ: Да не би пенсиите да ги плащат "Ипон" и Пашата

  • 19 октомври 2012 12:46

  • 4452
  • 14
Кутев към ГЕРБ: Да не би пенсиите да ги плащат "Ипон" и Пашата
©

От парламентарната трибуна депутатите от БСП Антон Кутев и Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на поставиха въпроса за увеличение на пенсиите.

"Още през 2005 г. първоначалното увеличение беше с 5%, а размерът на средната пенсия беше увеличен с 83% по време на мандата ни. И ако повишите пенсиите през 2013 г., срещу нашите 83% ще има 9%. Това са резултатите за един мандат. Към началото на 4-тата година на мандата на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на имаше 40% увеличение на пенсиите, към началото на на 4-тата година на мандата на ГЕРБ - 0%", заяви Кутев.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на заяви, че ГЕРБ са обещали сигурен и достоен живот на хората в третата възраст чрез ежегодно актуализиране на пенсиите, добавки към пенсиите и увеличение на вдовишките пенсии, което не е изпълнено. "Вие замразихте пенсиите и по този начин ограбихте българските пенсионери. В условията на инфлация това означава мизерия, бедност и отчаяние. Кое от тези обещания изпълнихте, защото идва ред да пишете следващата, още по-лъжлива програма", обърна се социалистката към управляващите.

"На ваше място не бих говорил за пенсии", отговори социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко. "Ако ние не бяхме направили реформата в пенсионната система, държавата досега да е фалирала. По-добре си мълчете, защото не е честно спрямо българските пенсионери. Вашето увеличение на пенсиите го плащаме ние. Направихме реформата, бяхме честни към българските граждани и затова от 1 април 2013 г. ще осигурим по-високи пенсии на всички българи, макар че сме в условия на криза", подчерта той.

Той посочи, че от 1 юни е факт увеличението за трудов стаж и възраст. Увеличени са парите на хората с трайно намалена трудоспосбност. Министърът обеща, че от 1 април 2013 г. увеличението на пенсиите ще бъде обвързано с поскъпването на живота.

Антон Кутев заяви, че евентуалното увеличение ще бъде минимално и няма да компенсира по никакъв начин натрупаната инфлация през мандата на ГЕРБ. "И не говорете, че Вие плащате пенсиите. Кои сте Вие, кой ги плаща - Ипон, Пашата, или кой? Вие не плащате нищо, Вие сте един обикновен администратор. Думите Ви са пълно нахалство", каза гневно социалистът.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на заяви, че управляващите са могли да увеличат пенсиите, ако не са били разточителни разходи за екстри на властта. "Хората оскотяват, живеят в мизерия, а Вие ни засипвате с цифри. Вие не сте счетоводител, вие сте министър, трябваше да направите нещо. Не искате да повишите парите на пенсионерите, а да купите гласовете им за изборите. Но те не се купуват. Оценката за действията Ви ще дойде съвсем скоро и тя е провал, пълен провал", заяви тя.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4452 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
BaTi GOGO

2013.06.05 | 19:53

14
Абе вие всички които правите тези коментари против ГЕРБ, на колко годинки СТЕ..........АААААААААА............Сляпи листе.....глухи листе.......Непомните 1989......2000......2005г ЛИ .......НЕ ПОМНИТЕ ИЛИ ПОМНИТЕ И ВИ БОЛИ за тези 3,5г от управлението на ГЕРБ .....посдрадахте от закона и затова искате БЕЗЗАКОНИЕ......ЕЕЕЕЕЕ.....ТОВА НЕМА КАК ДА СТАНЕ........ЗА СЕГА СЕ РАДВАЙТЕ....НО СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ПЛАЧИТЕ...

2013.06.05 | 19:52

13
Комунетата долни като увеличиха пенсиите с дефицита на държавата. Те това го премълчават. На какво са способни за пропаганда и пиар?
хау

2013.06.05 | 19:51

12
Ми много правилно пита Антон Кутев, направо ми е писнало на к*ра като слушам Бойко Тъпата Банкянска Тиква да ни обяснява как "ония" нещо си направили (ама не ги гони затова, както обеща!!!), а сега той трябва "да извади и плати стотици милиони" - те това ако не е гавра националния суверенитет с достойнството на суверена, аз не знам какво! Бойко борисов моля ви се вади от джоба си собствени стотици милиони и "плаща"!?!?!?! Те това е политическа гербарастична шизофрения на която само лумпени могат да се кланят!
987

2013.06.05 | 19:50

11
Слава за Бойко Борисов,слава,слава.Благодарение на него живеем все по-добре.Подпис:Председателя на федерацията по мазохизъм.
спина убива!

2013.06.05 | 19:50

9
Еми, да. Така е. Чудя се догага ГЕРБ ще се правят на дясна партия? В коя нормална западна и бяла държава , пенсионерите умират от глад и мизерия? :D
Verakruz

2013.06.05 | 19:50

10
В тази, в която не са управлявали БСП толкова много години !
Евала

2013.06.05 | 19:49

8
.....Кои сте Вие, кой ги плаща - Ипон, Пашата, или кой? Вие не плащате нищо, Вие сте един обикновен администратор.......

2012.10.20 | 21:25

1
Абсолютно сте прав.Поздравления.Българите обичаме празното политиканстване.а не да отстояваме реални интереси.Всички управници до сега познават народопсихологията ни.и се възползват максимално.Древните китайци са казали;"НЕ Е ВАЖНО КАКЪВ ЦВЯТ Е КОТКАТА,ВАЖНО Е ДА ЛОВИ МИШКИ"
Д.З.

2013.06.05 | 19:49

7
Какво нахалство от страна на опозицията ! Кой окраде парите на нашите баби и дядовци , та сега да мизерстват ? Раздадоха всичките държавни пари на определени хора и както казва А.Луканов - " Другари, назначавам ви за милионери " ! Парите на хората, които са работили цял живот за тази партия, сега са в ръцете на червените милионери.
BaTi GOGO

2013.06.05 | 03:51

2
НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ ЧОВЕЧЕ.......

2013.06.05 | 19:49

6
Най - болния от спин! Мисли си че още е тройната, когато сик, вис, мултигруп и тим като ги изплащаха и прибираха съответно, за което.
BaTi GOGO

2013.06.05 | 19:48

5
ЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЙ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ>>>>ИДЕОТИ>>>>>>И>>>>ТЕМПОДОБНИ ИЗРОДИ..........АЗ НЕСЪМ ОТ НИКОЯ ПАРТИЯ И НА 12 МАЙ НЕСЪМ ГЛАСУВАЛ, НО ЗА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ СЪС СИГОРНОСТ ЩЕ ГЛАСУВАМ И СЪС СИГУРНОСТ ЗА ГЕРБ И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ПОВЕДА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ОТ MÜNHEN,DORTMUND,STUTGARD, СЪС ВСИЧКИ КОИТО ИМАМ КОНТАКТИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ ЗАЩОТО ГЕРБ Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ КОЯТО МОЖЕ ДА НАПРАВИ БЪЛГАРИЯ ПО ЖИВА ОТ ВСЯКОГА , ГЕРБ Е ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ КОЯТО МОЖЕ ДА НАКАРА ВСИЧКИ ЕМИГРАНТИ ДА СЕ ЗВЪРНАТ В СВОЯТА СТРАНА>>>>>>>АКО НЕСПЕЧЕЛИ ГЕРБ НА НОВИТЕ ИЗБОРИ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНАТ САМО ОЛИГАРСИТЕ И СТАНИШЕВИТЕ ИЗБЕРАТЕЛИ >>>>>>>А САБИРАЙТЕСИ ДАНАЦИТЕ ПО МЕЖДУСИ>>>>>ХАХАХА>>>>>>>

2013.06.05 | 08:48

4
Един път не съм го чул да говори при серго, а имаше толкова възможности да бъде критичен. Имаше заменки, всички възможно защитава народа.Ала нали им е от спинозното котило.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини