Сидеров поиска оставката на Цачева заради Турция

  • 12 октомври 2012 11:20

  • 2975
  • 10
Сидеров поиска оставката на Цачева заради Турция
©

Турция не е достойна държава за ЕС. Това заяви по време на парламентарния контрол Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа, лидер на партия "Атака".

За пореден път в българския парламент се нарушават принципите на Конституцията, този път от страна на Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, каза Сидеров. Той обясни, че на срещата на председателя на парламента и турския й колега Джемил Чичек Цачева не е е допуснала депутата от "Атака" Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година . Шопов искаше да връчи едно решение, взето от българския парламент, от всички политически сили без ДПС, за нерешените въпроси между България и Турция. Това именно решение трябваше да бъде връчено на председателя на парламента на Турция, който не е запознат с документа. Ако пък е бил информиран за съдържанието му, с това решение трябваше да му се напомни да се започне решаването на тези въпроси, каза Сидеров. Вие обаче цензурирахте това решение на НС. Не знам защо го направихте, но това показва едно тенденциозно отношение към нашата парламентарна група, но и едно отношение към Турция, което не е обективно, каза лидерът на "Атака".

Според Сидеров, с подкрепата си към приемането на Турция в ЕС, която е изразила Цачева, е нарушила правилата, тъй като тя е изразила официална позиция, която всъщност държавата не е гласувала. Турция не е достойна държава за Европейския съюз. Кой ви упълномощи да давате подкрепа на тази държава? Може би вашите партийни началници? Но вие, като председател на българския парламент, не може да имате партийни началници, заяви депутатът.

Той поиска оставката на Цачева за това нейно "поредно нарушение", а това място да бъде заето от някой по-достоен.

На нападките от страна на лидера на "Атака" Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 отговори, че не приема обвиненията и ги определи като несъстоятелни, некомпетентни и непознаващи парламентарните връзки и подготовката на поводен вид срещи. Винаги се практикува на официални делегации НС да назове лице, което ще придружава делегацията. В случая това лице беше г-н Бисеров. Не е вярно, че споменатият от вас документ не е бил предоставен на Чичек и на делегацията. Павел ШоповПавел Шопов Павел Димитров Шопов е роден в Пловдив. В родния си град завършва гимназия, а през 1981 година  бе връчил с мое знание документа още в началото на срещата, категорична бе Цачева.

От трибуната Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа попита кой е упълномощил присъствието на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа на конгреса на партията на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган - "човек, който със своите мегаломански амбиции, застрашава Балканите, който не крие желанието си да превърне Балканите в турска територия". Това, което предлага Ердоган, не е европейско развитие, а анадолско развитие, каза депутатът.

Тази игра, която играете в момента с Турция, е много опасна, защото Турция е на прага да разпали световен пожар. Вие в момента подкрепяте тази държава, каза той и цитира изказване на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, според което, ако избухне война между Сирия и нашата южна съседка, България застава зад Турция. Това е недопустимо, категоричен бе Сидеров. Той призова властите да не застават зад никоя страна, която е във военен конфликт, както и да закрият американските военни бази у нас. Това е начинът страната ни да запази суверенитет, иначе можем да бъдем въвлечени в конфликт, който може да прерасне в световен. Преосмислете политиката си към Турция, за да останете в историята на държавниците на България, а не да станете поредното провалило се правителство, каза лидерът на партия "Атака".

Според вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, за всички български граждани е ясно, че "Атака" ще работи срещу Турция и срещу българските мюсюлмани, а ДПС ще казват, че са единствената партия, която се грижи за българските мюсюлмани и може да води политиката с Турция.

По думите на Цветанов, отношенията между България и южната ни съседка са ползотворни и за двете страни. Припомням, че Турция е член на НАТО. Ние реализираме много съвместни инициативи относно охраната на българо-турската граница, което означава и границата на ЕС. След срещата с Ердоган аз имах разговори с техния министър на вътрешните работи по тези въпроси, каза шефът на МВР. Според вицепремиера, със съседните държави трябва да поддържаме добри връзки за благото на България и региона.

Той призова по тези въпроси партиите да не разчитат на популизма за печелене на обществено одобрение.

Думите на Цветанов предизвикаха гнева на Сидеров, който отново излезе на парламентарната трибуна. Той каза, че вътрешният министър е слуга на народа и заяви на Цветанов да не размахва пръст все едно е във физкултурен салон, защото се намира в Народното събрание.

Последвайте канала на

2975 10

Коментари 10

Добави коментар
ех хораааа

2012.10.16 | 22:45

10
абе вие какви хорасте,какъв народ сте вие,абе вие само знаете да се похваляте само вашите интереси,от колко години само една дума знаете да казвате и то е НИЕ хаха каквисте вие бе оглеждайте се малко на около бе гледайте комшийте колко напреднаха бе хора,а ВИЕ още боксувате.ама нали знаете истината винаги боли и то много,вие не сте свикнали да се управлявате сами,вас винаги управлявал друг чужд човек,ве сте едно голяяямо изгубено стадо, дето не си знае посоката,дето вие си мислите че продалжавате по правилния път само направо нали ама то ви води само назад,тоз път е мноого дълъг и е без изход,на вас само ще ви казвам едно нещо и то е по най простия по най елементарния начин,както продалжавате направо само на една посока просте се обарнете назад и тогаз ще сте те на првилната посока тогаз ще намирате изхода там е изхода на Република България,надявам се че ме разбарахте какво искам да казвам големи хора сте недейте така,а аз съм ощте на 22години и по такъв начин мисля лек ден на всички
ех хораааа

2012.10.16 | 22:45

9
аааа ош едно нещо като намирате изхода там ще ви чака ЧОРБАДЖИЯТА,МАГЬОСНИКА на стадото и той ще ви върне на истински хора,той ше ви даде акъл демек значи ум,защото туй нещо ви липсва

2012.10.15 | 18:42

8
BOIKO SPRI DA SE DUPI6 NA TURCIQ , 4ALMA TAKAVA
444

2012.10.15 | 18:42

7
Колкото и да не ви харесва Волен Сидеров е прав, ако застанем зад Турция рискуваме да бъдем нападнати или по-лошо обстреляни, не можем да застанем зад Турция заради миналото и заради това, че все още ни смятат за глупаво племе което трябва да бъде управлявано от АНКАРА.България е в сериозна криза, която се задълбочава вече 20 години. НЕ МОЖЕМ да си позволим воина в подобно положение, засхтото нямаме никакви реални схансове да се изправим пред друга държава.Нямаме армия(сега има повече кифли и наркомани, те ли ще ни водят войната), цялото военно оборудване беше премахнато и разпродадено(по комунистическо време по цялата ни граница имаше ракети насочени към 10 най-големи града в Турция), страната има сериозни финансови затруднения затова и се мъчат постоянно да прекарват закони с които да увеличат приходите в хазната(но се крадат повече пари отколкото се вкарват) но е факт, че хазната се изпразва главоломно! До 10 години ни очаква гражданска война ако нещата продължат да се влошават както през последните 20 год.

2012.10.14 | 15:54

6
Еееех Волине! Какво не правят славата и парите? Хората като чуеха АТАКА, много се вълнуваха и много ти вярваха. Е. Ние знаехме и виждахме че това са Сидерови, но мисля че илюзията приключи! Не искам да се случва, но е неизбежно! –Мисля че ще имате еднаква съдба с Доган. Ще бъдете еднакво излишни!!!!!

2012.10.13 | 21:23

2
gerbajiq da go duha6

2012.10.14 | 15:54

5
атака на цачева в путака
Кирил

2012.10.14 | 15:54

4
АТАКА ПОБЕДА!
BRATQ BALGARI

2012.10.14 | 02:00

3
BRATE BALGARI TOVA E SHANSA ZA BALGARIQ SAMO ATAKA SAMO NACIONALESTICHESKA BALGARSKA BARTIQ MOJE DA NI SPASI KAKTO KAZVA VOLEN STIGA S TEQ ABORIGENSKI DOHODI

2012.10.13 | 21:23

1
iskam da pusna komentar protiv gerb oba4e saita me cenzurira, qvno saita blije gaza na gerb

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини