Обвързват европарите с реформи

  • 07 октомври 2012 12:23

  • 774
  • 1
Обвързват европарите с реформи
©

От следващия програмен период, който започва от 2014 г., харченето на европейски средства ще е обвързано с реформи, за които у нас тече подготовка още от лятото. Това съобщи пред БНР министърът по управлението на европейските фондове Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

На този етап е рано да се говори за конкретните суми, които България ще получи, добави той. Ясно е обаче, че страната има нужда от по-големи суми от тези, които би получила. Дончев посочи, че със сигурност ще се настоява за повече средства от тези в изтичащия програмен период, защото "става дума за инвестиции не просто в България, а в Европа".

Дончев подложи на съмнение идеята на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи минималната работна заплата да се определя по региони. „Трябва да се обсъди идеята, защото тя може да доведе до изкривявания. Като например фирмите целенасочено да се регистрират в региони, където това заплащане е по-ниско, за да дават по-малки заплати", уточни Дончев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
774 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.10.08 | 21:57

1
Ако ЕС обвържат отпускането на евро пари със извършването на реформи и при това не просто остане на хартия , ами се съблюдава стриктно дали се правят рефпрми какви и къде не като до сега само на хартия правителството на ГЕРБ ще следващото на което ще им спрат парите след предишната версия на правителство на ДС !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини