Лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред TV7: Преследваме победа на левите в следващите евроизбори

  • 29 септември 2012 15:00

  • 1303
  • 0
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев пред TV7: Преследваме победа на левите в следващите евроизбори
©

„Главният ни приоритет е социалистите да спечелят европейските избори през 2014 г.”, заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в пряка връзка с предаването „Факторът Кошлуков” в националния ефир на TV7 минути, преди да започне конгресът на ПЕС в Брюксел за избора му за лидер на европейската партия.


Европа не е това, което хората очакват от нея, за гражданите тя се превърна в наказателен механизъм за икономическа криза, която не беше предизвикана от тях, каза първият българин на особено висок пост в европейските политически структури. Според него това положение трябва да се промени и да се излезе от задънената улица, защото очевидно орязвянето на бюджети не може да изведе ЕС от кризата, затова европейските социалисти предлагат инвестиции за икономически растеж.

Станишев вижда ПЕС като първа политическа сила не като самоцел, а като носител на промяната, партията ще предложи кандидат за Европейската комисия, за да може Европа да върне надеждата на хората. Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на оцени позицията си в ПЕС като голям жест на доверие от цяла лява Европа към един българин и към неговата партия и като огромна отговорност за самия него. За България това е възможност за пряка комуникация с всички първи ръководители в Европейския съюз по въпроси, важни за страната ни, смята Станишев. Той припомни ясната позицията на ПЕС за незабавното присъединяване на България към Шенгенското пространство, след като е отговорила на критериите за членство. Ползите за българск! ите граждани са свързани с позицията на ПЕС в следващия програмен период да не се орязват парите за кохезионна политика, която е важна за по-изостаналите страни да догонват развитите, допълни Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Той се обяви категорично за интеграцията на Западните Балкани в ЕС и увери, че ПЕС ще окаже политическа подкрепа на страни кандидатки като Сърбия и Македония, за да изпълнят условията за членство.

Според гостите на Емил Кошлуков в студиото на TV7 Арман Бабикян и Андрей Райчев изборът на Станишев за лидер на ПЕС ще окаже влияние и на парламентарните избори в България през 2013 г. „Доволен съм от този избор, защото живея в България и знам, че един българин е избран в ПЕС”, каза Бабикян. Той смята, че до изборите може да стане ясно какво може да направи един човек за България, докато пие кафе с първите в Европа: „Искам да видя политическа мъдрост това да се случи.” Според него изборът на Станишев му дава възможност да отведе БСП не само до избирателните урни, а и до европейските леви.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1303 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини