Костов: Най-сериозният проблем пред икономиката са монополите

  • 22 септември 2012 15:58

  • 4710
  • 23
Костов: Най-сериозният проблем пред икономиката са монополите
© Булфото

Не нивото на доходите, а безработицата е основната причина за тежкото положение на българските семейства, коментира днес във Варна лидерът на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, цитиран от БТВ. По думите му, вдигането на заплатите до голяма степен е предизборен ход от страна на ГЕРБ, а реалното изпълнение на планираните повишения ще стане ясно, когато в парламента бъде внесен проектобюджетът за 2013 година.

Като най-сериозен проблем пред икономиката Костов посочи монополите и злоупотребата с господстващо положение на пазара. Според него е наложителна сериозна промяна в политиката, която да върне конкуренцията и да даде шанс на малкия и средния бизнес.

За предстоящите догодина парламентарни избори Костов коментира, че е изключено ГЕРБ да спечели втори мандат. По думите му, бъдещият кабинет ще бъде коалиционен.

За предизборното поведение на партиите Костов прогнозира, че всички, с изключение на ДСБ, ще се преструват на някаква алтернатива, но без да горят мостовете помежду си, за да могат да се обединят след вота.

По въпроса за АЕЦ "Белене" Костов посочи, че страната ни не дължи пари на Русия. Той обаче призова правителството да анализира по-дълбоко поведението на руската държава, като за целта потърси помощта включително на експерти от Брюксел.

"Идва краят на руското господство на газовия и нефтен пазар в Европа", каза Костов. Според него, в настоящата ситуация изпълнението на проекта "Южен поток" е обречено. По думите му, България ще може да разчита на новооткритите количества газ в икономическите води на Кипър и Израел.

Този газ може да измести всички доставчици, тъй като е в непосредствена близост. Това са евтини енергийни ресурси и ще помогнат да се върне поне част от конкурентоспособността на икономиката ни, бе позицията на Костов.

Последвайте канала на

4710 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Георги Христов

2012.09.24 | 09:33

13
Един от първите РУШИТЕЛИ а не строители на нова България е Иван Костов. Той може да си прави ВЯТЪР само пред децата от 3 до 5 годишна възраст от детските градини! По време на неговото управление започнаха да се унищожават и ликвидират всички отрасли в България. Той създаде пропаст между добросъседските отношения Русия и България и след това безработицата.....
знаете ли че...

2012.09.24 | 09:33

12
Иван Костов е един от основоположниците на план ''РанЪт'',а ако искате да знаете с какво е свързан той,влезте в Vbox и вижте сами. Този човек не трябва въобще да съществува...отровен цербер.
Безпартиен

2012.09.24 | 09:33

11
До тъпаците, писали коментари № 1 и 2 : Явно сте нагли комунистически муцуни, щом така нагло лъжете ! Само че дъртаците, дето гласуват за мръсната ви червена партия си отиват по естествен път и все по-малко са идиотите, които ще вярват на жалките ви лъжи ! План "Ран Ът" има само в гангренясалите ви болшевишки мозъци, през по-голяма част от времето след 1989 г. управляваха червени правителства /Луканов, Виденов, Станишев/ или такива, в които участваха червени министри ! Така че ако е имало план за унищожението на България, той е изпълняван именно от комунистите ! Освен това истинската катастрофа в икономиката настъпи при управлението на Жан Виденов, когато фалираха десетки банки, спестяванията на хората в тях бяха ограбени от червената мафия и настъпи хиперинфлация .При Виденов пенсиите се равняваха на 3 долара, а заплатите - на 10 ! Правителството на Костов въвеве валутния борд, стабилизира банковата система, укрепи икономиката, годишната инфлация се измерваше с едноцифрено число ! А относно "добросъседските" отношения с Русия - къде е границата с този "съсед" ? В липсващия ти мозък ли, тъпако Георги Христов ? Малоумно червено говедо, Костов водеше независима от любимата ти Руска империя политика, той направи евроатлантическата ни ориентация необратима и слава Богу, защото сега щяхме да бъдем обект на руска агресия, както стана Грузия ! Шибаняко тъп, икономиката на България беше унищожена от вас, мръсните долни комунисти, които ни докарахте до купонна система при Луканов, ако си забравил това, изрод червен, хората го помнят ! Помним и режима на тока, помним всички червени безобразия, мършо комунистическа !
ооо колко си прост

2012.09.24 | 09:32

1
Заради олигофрени като теб и твоят любимец Костов сме на тоя хал.Мамицата ви,боклуци.Бел камък,тъмна сянка да ви пази и на двамата,олигофрени.Майките и дъщерите ви кучета да раждат,а синовете ви зетове да ви довеждат.Помияри долни.
на № 3

2012.09.24 | 09:33

10
А бе момченце-щом се представяш за безпартиен и демонстриращ "блестяща и енциклопедична компетентност по всичко"- от комунизъм;болшевизъм; от икономика; от хиперинфлация; от евроатлантическа ориентация;от банкова система и последно от магарешка политика-- те си просто една тиква и една политическа проститутка-но колелото на историята се върти.........
kiro

2012.09.24 | 09:33

9
При Костов имаше надежда и вижда се умен човек е. Досега само за него съм гласувал. Останалите са много зле. Бойко има качества, които ако се обединят с Костовите - няма да има сила, която да ги спре, но....явно обединението им не е изгодно за блатото, искащо да управлява, т.е. за бандитите, които бяха комунисти преди 10-ти и верни на Партията.

2012.09.24 | 09:33

7
Хахаха, ти ме разсмя, честно. "Хората, които бяха комунисти преди 10-ти". А БОРИСОВ И КОСТОВ КАКВИ БЯХА, БЕ НЕЩАСТНИК? А до другия умник от №3 - не знам какъв кретен трябва да си, ако си мислиш, че щом ненавиждаме Костов, обичаме Луканов или Виденов? За подобна глупост колко навътре в задника си бръкна? И наистина не мога дори да проумея какъв кретен трябва да си, за да си мислиш, че Костов води независима политика. Алооо, унищожението на БГА Балкан? Алооо, унищожението на АЕЦ Козлодуй? Алоооо, мини Марица? То бива, бива да си идиот, ама чак пък толкова не бива. Напълно обясним е лафа, който се роди преди много години, вероятно преди да си бил още роден - Кой не скача е червен, А КОЙТО СКАЧА - КРЕТЕН!

2012.09.24 | 09:33

6
Малиии човек напълни си ушите с барут и скочи от 10-я етаж и сложи край на жалкото си съществуване моля те.Точно заради тоя миризлив савенски мангал го има тоя монопол,заради неговите приватизации.Имал бил акъл,ти нормален ли си въоще.То за крадене всеки има акъл ама него го прекараха и сега реве като вдовица за хуй щото почна да огладнява.А пък за тоя съюз между него и тъпото ченге дето го говориш Е С НЕГО ВЕЧЕ ЩЕ СЪСИПЯТ ДЪРЖАВАТА ТОТАЛНО.
киро

2012.09.24 | 09:33

8
Ех, по време на Виденовата мизерия този човек излезе на улицата и поведе недоволните и стабилизира доходите. Гледайте на едро, вглеждането в дреболиите водят до провал. Лошото е, че нито Бойко, нито Костов успяха да се отърват от лизо....това ги съсипа.
ot киро до 8

2012.09.24 | 09:33

5
Абе ти нормален ли си? Или наскоро си излезнал от пандиза?

2012.09.24 | 09:33

3
Кое не ти стана ясно бе колега,я ме светни че не разбрах смешник.Май и ти си някоя тъпа копанка дето боготвори насраната бургия.
rossen4i4o

2012.09.24 | 09:33

4
водораслите да си озонират . но колкото и досиета да е събрал др. костов си остава плазмодии без идея
siana

2012.09.24 | 21:46

16
Ако даде господ да се получи коалиция между Иван Костов и Бойко Борисов бъдете сигурни,че България много скоро ще е между първите в Европа...
xp

2012.09.24 | 21:46

19
Всъщност вече има коалиция между Костов и Борисов, но коалицията е доста по-широка - тя включва и Станишев, Доган, Янев, Симеон... и тн. Коалицията се нарича "Крадци Против България"

2012.09.24 | 21:46

18
Имаш предвид между първите напълно обезлюдени територии в Европа? Да, напълно съм съгласен.
До siana

2012.09.24 | 21:46

17
Само 1 грешка си допуснала... в изречението "България много скоро ще е между първите в Европа..." трябвало е вместо В да напишеш ИЗВЪН.
На № 15

2012.09.24 | 21:47

20
След Тройната коалиция в България бе сформирано правителство от скрита ШЕСТОРНА КОАЛИЦИЯ в състав: ГЕРБ ; ДСБ ; СДС ; РЗС ; АТАКА и НЕЗАВИСИМИ ДЕПУТАТИ. За 3 години мандат - какво полезно свършиха за обикновеният българин и за България ?

Добави коментар

Водещи новини