Диана Ковачева се срещна с финландски депутати

  • 17 септември 2012 18:15

  • 662
  • 1
Диана Ковачева се срещна с финландски депутати
©

Министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент се срещна с делегация на Комисията по европейски въпроси към Парламента на Финландия.

Делегацията е водена от председателя на Комисията Миапетра Кумпула-Натри. По време на срещата министър Ковачева е заявила, че за нас от изключително значение е сътрудничеството в рамките на Европейския съюз, като е изтъкнала, че мониторинговите доклади на ЕК за напредъка на България са много важни и приоритетни за страната ни. Министър Ковачева е припомнила, че миналата седмица Министерски съвет е приел график с неотложните мерки и действия в областта на съдебната реформа, борбата с организираната престъпност и корупцията, в отговор на последния доклад на ЕК. Тя е подчертала, че тези мерки, предложени от Министерство на правосъдието, са съгласувани с магистърската общност и неправителствените организации.

Ковачева е пояснила, че по предложение на Министерството за пръв път у нас са въведени нови правила за избор на членове на ВСС, гарантиращи публичност и прозрачност. На въпрос от финландските гости дали подобни правила ще бъдат приложени и при избора на нов главен прокурор и председателите на върховните съдилища, тя е уверила гостите, че подобни процедури ще се използват и при тези избори.

Последвайте канала на

БТА
662 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.19 | 00:37

1
Мижи да те лажем! Кой е опандизен? Братя Галеви ли? Или нялой от големите босове? Suck ya mom! But We don`t go cuff no more, sket!

Добави коментар

Водещи новини