Емил Радев: Очаквам до 2 години ефективно да заработи Пактът за миграцията

  • 21 октомври 2024 14:20

  • 308
  • 0
Емил Радев: Очаквам до 2 години ефективно да заработи Пактът за миграцията
© Novini.bg/ Canva

Очакваме скоро за има законодателно предложение за създаването на мигрантски центрове извън ЕС, където да се държат пристигащите бежанци и да се държат тези, които нямат право на връщане, коментира евродепутатът Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) в интервю пред БНР.

Той припомни, че  Италия и Австрия поставиха въпроса, ЕС да създаде условия за връщане на сирийските бежанци.

"За съжаление трябваше време, за да се разбере, че трябват по-решителни мерки, да се пази много по-добре външната европейска граница. И да се справяме по-добре, да връщаме, тези които нямат право на убежище, а не да ги оставяме с години да живеят и да извършват престъпления и атентати в Европа . Без право на убежище един на 5 е върнат. Тези мерки са закъснели и се надявам скоро да има законодателно предложение, защото засега говорим само като предположение", смята Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

Емил Радев настоява за балансиран подход при еврорегулациите за автомобилните емисии

Той обясни, че се използват всякакви методи да се забави връщането на мигрантите, като например да се отиде в друга държава членка и да се иска отново убежище, обжалва се в съда и и се възползват от тромавите процедури.

"И като му се откаже, нелегалният отива в трета държава членка, защото те могат да се движат свободно в ЕС. И затова беше приет Пактът за миграцията, който ефективно ще започне да работи след около 2 години. Така че да не могат да искат в друга държава членка убежище, ако в първата е отказано", каза евродепутатът.

Той се надява, че съвсем скоро ще има законодателно предложение са създаването на изнесени извън ЕС центрове за мигранти.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
308 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини