Терзиев за протеста на транспортните работници: Неотклонно спазваме обещанията си по споразумението

  • 09 октомври 2024 16:47

  • 351
  • 3
Терзиев за протеста на транспортните работници: Неотклонно спазваме обещанията си по споразумението
© Булфото

През последната година този екип на Столичната община направи повече от всякога и неотклонно спазваме обещанията си по подписаното споразумение в началото на годината. Това написа кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите във Фейсбук във връзка с протеста на транспортни работници и синдикати заради забавянето на бонусна система в сектора.

Под прозорците на Столична община са събрани хората, за които години наред е направено близко до нищо – работещите в градския транспорт, посочи кметът. По думите му тези хора са системно употребявани от политици за техни цели, както и този месец по време на предизборната кампания. Всички тези хора заслужават не просто признание и уважение, а някой да започне да спазва обещанията си към тях, добавя Терзиев. 

Той посочва, че сегашният екип на Столична община е увеличил заплатите с 15%. Вече е разработена нова бонусна система, отбелязва Терзиев. По думите му тя е ключова част от споразумението със синдикатите. "Тази система ще бъде въведена до края на годината, както сме обещали", написа още кметът на София. "Нашата цел не е предизборно свързана с датата 1 октомври, а реално да стимулираме служителите и да създадем устойчива система, отчитаща приноса на всеки", заявява той. 

Транспортни работници и синдикати протестираха пред Столична община

Осигурихме 21 млн. лв. на транспортните дружества за покриване на задълженията им, натрупани при предишното управление, написа още Терзиев. Той обясни, че спешно, преди седмица, са предложили на Столичния общински съвет нов заем, за да подкрепят дружествата. Терзиев допълва, че докато общинската администрация търси бързи решения, очакват и 50 млн. лв., дължими от държавата, които веднага ще прехвърлят към транспортните дружества.

Столичният кмет посочва, че миналата седмица се е срещнал с представители на синдикатите - КНСБ и КТ "Подкрепа", за да обсъдят изпълнението на договорените мерки. Потвърдихме нашия ангажимент към въвеждането на бонусната система и допълнителните стимули за служителите, обясни той. Ние ще изпълним обещаното и ще продължим да правим и повече от това, казва Терзиев и допълва, че в тяхно лице транспортните дружества и заетите в транспорта имат партньор в разрешаването на дългогодишните проблеми в системата и управлението на дружествата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
351 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.10.09 | 18:08

3
Неотклонно спазваме обещанията си за фалита на София и държавата. Гарантирано-Терзиев.

2024.10.09 | 17:12

2
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro
Надежда дДойчева...

2024.10.09 | 17:03

1
шизото блажев- К А Т И Л А е духал на ДС агенти,шото е дърт 49 годишен педал !

Добави коментар

Водещи новини