Зам.-министър Георгиева присъства на представянето на проекта „Discovery“ на общините Дългопол, Долни Чифлик и Провадия

  • 28 септември 2024 11:35

  • 226
  • 0
Зам.-министър Георгиева присъства на представянето на проекта „Discovery“ на общините Дългопол, Долни Чифлик и Провадия
© Министерство на туризма

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева присъства на представянето на проекта „Discovery“ на общините Дългопол, Долни Чифлик и Провадия. Проектът „Discovery – Открий миналото, преживей настоящето“ е финансиран от Министерството на туризма, чрез Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристическите услуги в черноморските общини. Основната цел на проекта е да популяризира богатствата на региона посредством създадени дигитални продукти, информираха от пресслужбата на ведомството.

Чрез „Discovery”, трите общини представят интегриран туристически продукт насочен както към българския, така и към полския пазар. Проекта популяризира солниците край Провадия, скалните образования и природните дадености в региона. „С помощта на този проект не само чуждестранните, но и българските туристи ще могат да открият уникалните възможности, които регионът предлага“, подчерта Георгиева.

Очаква се ръст на туристите по родното Черноморие

Заместник-министърът на туризма взе участие и в събитие от 35-тите Дни на японската култура в България, което се проведе в с. Аспарухово, община Дългопол. Събитието, посветено на японската култура, се организира от ОБУ „Христо Ботев“, с. Цонево, община Дългопол, японски клуб „Кизуна-Варна“ и клуб „Шудокан доджо Айкидо - център Варна“, под патронажа на посолството на Япония в България. През 2024 г. отбелязваме 115 години от първите официални контакти между България и Япония, 85 години от установяването на дипломатически отношения и 65 години от тяхното възстановяване.

Последвайте канала на

Калина Христова
226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини