Бориславова: Законът за адвокатурата може да бъде приет в рамките на днешния ден

  • 26 септември 2024 15:55

  • 325
  • 4
Бориславова: Законът за адвокатурата може да бъде приет в рамките на днешния ден
© Булфото (архив)

"Законът за адвокатурата е много важен и дори ветото да бъде уважено, трябва да бъде поправен и приет в това НС. Може да се случи в рамките на днешния ден".

Това заяви пред БНР Лена БориславоваЛена БориславоваЛена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и, ПП-ДБ.

Депутатите от парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси отхвърлиха ветото на президента Радев върху част от промените в Закона за адвокатурата. Миналата седмица пък адвокатите обявиха, че са готови да протестират, ако народните представители го приемат.

"Случвало се е и преди с други закони. Приема се ветото, веднага се преминава към поправяне на онези проблемни части, свързани с особените представители,  и още същият ден се приема изцяло закона, напълно функциониращ.  Така, че да не трябва след една година отново да ни санкционира ЕК и пак да се намираме в същата ситуация. Водим разговори с всички парламентарни групи".

Тя коментира случващото се с избора на нов главен прокурор.

Правната комисия отхвърли ветото на президента върху Закона за адвокатурата

"Процедурата е открита, но тя е нелигитимна чисто демократично и принципно, защото това е същият състав на ВСС, който действа по политическите указания на ГЕРБ и ДПС и насочваше Гешев, а сега и Сарафов да преследват определени лица, да опъват чадъри над други. Трупат се едни дела на трупчета или се активират тогава, когато е необходимо". 

В това Народно събрание не сме спирали да се борим за онези теми от нашата програма, които считаме, че са важни, за да има България бъдеще и да се движи напред, посочи още Бориславова в предаването "12+3".

"Нашата задача в ПП-ДБ е да използваме НС, за да прокарваме и настояваме за приемането на антикорупционно законодателство, което е и сред условията за получаване на парите по ПВУ. На второ място е изискването ни постоянно да се осветляват всякакви практики и закононарушения, за да се оказва натиск върху завляданите контролни органи да си свършат работата". 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
325 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.09.26 | 16:38

1
Кога ще има закон за парапетите
Мейн

2024.09.26 | 17:02

2
Парапетова, пак се изложи
Астор

2024.09.26 | 17:30

3
Тая кой е направи"фактор"в политиката?
невски

2024.09.26 | 17:51

4
ОТвратително нагла мутра!!!

Добави коментар

Водещи новини