Депутат от ПП-ДБ към Община Пловдив: Направихте ни на луди!

  • 18 септември 2024 15:19

  • 746
  • 5
Депутат от ПП-ДБ към Община Пловдив: Направихте ни на луди!
© Булфото архив

Народният представител от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""-"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Йордан Иванов излезе с гневен коментар и въпроси до кмета на Пловдив Костадин ДимитровКостадин ДимитровКостадин Димитров е новият кмет на Община Пловдив, като бе избран с 54,15% на балотажа на.

Причината - процедурата за издаване на ученически карти за градския транспорт. Депутатът написа във Фейсбук, че е „един от десетките хиляди родители в град Пловдив, които бяха направени на луди“.

Ето какво пише още Иванов:

"Признавам си, че дадох кредит на търпение към новото ръководство на Община Пловдив повече от нужното. Предвид това, че бях свидетел на управлението на Иван Тотев и Здравко Димитров, реших да изчакам и да не прибързвам. Оказва се, че новото ръководство е като старото, само че е ново. Стига толкова!

Аз съм един от десетките хиляди родители в град Пловдив, които бяха направени на луди, докато се опитват да извадят карта за градския транспорт на детето си. Отново се сблъскваме с поредното административно безумие, което прави живота на администрацията лесен, но на десетки хиляди родители труден.

Общината иска набор от документи, за да издаде карта за градски транспорт за децата. Нека ги изброим един по един:

-Копие на Акт за раждане. Познайте откъде се издава този документ, който ни е поискан от община Пловдив – ами, отново от община Пловдив;

-Удостоверение за настоящ адрес (ако родителят няма л.к. с постоянен). Сега познайте откъде се издава и този документ, който ни е поискан от община Пловдив – ами, отново от община Пловдив;

-Уверение от училището, че детето е ученик в училище на територията на община Пловдив. Познайте кой разполага с цялата тази информация? Регионалното управление на образованието, което се намира на територията на община Пловдив;

-Цветна снимка на детето – това е онази снимка, която ние носим всеки път, но видно никой не намира за уместно да я електронизира, за да не я представяме всеки път;

И това не е всичко! След като се снабдите с тези документи, отивате и се редите на опашка, за да получите картата за градски транспорт.

Безплатни карти за децата до 14 години вече и в Пловдив

Това е една забележителна административна наглост. Да разкарваш десетки хиляди родители да се снабдяват с документи, с които ти можеш да се снабдиш служебно. Да разкарваш десетки хиляди родители, докато ти можеш да електронизираш целия процес и никой да не се разхожда никъде. Но това с електронизацията винаги ги е притеснявало от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, защото ще се наложи да уволнят няколкостотин души и така ще спестят пари на българския данъкоплатец. А те не обичат да правят такива неща – в тяхната идеология това е срамно.

Имам няколко въпроса към кмета на гр. Пловдив, които ще задам и чрез общинските съветници в Пловдив:

1.Защо се изискват документи за издаване на карта за градски транспорт за ученици, които са достъпни в регистрите на община Пловдив?

2.Защо не е направена организация и комуникация с Регионалното управление на образованието, за да предоставят служебно информация дали дадено дете учи в училище в Пловдив?

3.Защо не се електронизират снимките на децата, за да не бъдат предоставяни такива поне 2-3 години?

4.Защо, Костадин ДимитровКостадин ДимитровКостадин Димитров е новият кмет на Община Пловдив, като бе избран с 54,15% на балотажа на – кметът на Пловдив, НЕ ЕЛЕКТРОНИЗИРАТЕ въпросната услуга, за да облекчите десетки хиляди родители от административната наглост на няколко служители, които отказват да правят проверка на служебно налична информация?

5.Знаете ли какво е, г-н Димитров, „база данни“, „регистри“ и „комуникация помежду им“ с цел автоматизация на процеси (услуги)?

6. Защо, г-н Димитров, на първия учебен ден всеки пловдивски ученик не получава карта за градския транспорт на бюрото си в училище? Толкова ли е сложно да се организира този процес?

Благодаря в аванс,

Един от десетките хиляди родители, които бяха направени на луди…

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
746 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ПеПерастки говнояд

2024.09.18 | 15:51

1
Да еВа и ПеПерастите гнусни - от 4 години съсипвате страната, ограбихте всичко което можехте а рега рИвьете като вдовици за кОр.
Krustu

2024.09.18 | 16:44

2
Ааааа, сакън! Вие сте си луди по рождение!
ХЕлена Пеевска

2024.09.18 | 16:46

3
Търтей от хранилката плюе по... другите такива?!? А га бихте негрите, що не рИва бре, каун прост:)))?!?

2024.09.18 | 17:28

4
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

2024.09.18 | 17:37

5
Защото за всяко от тези удостоверения общината взима такса!

Добави коментар

Водещи новини