Бонев: Софиянци заслужават не само политически речи, но и реални действия

  • 17 септември 2024 11:21

  • 266
  • 5
Бонев: Софиянци заслужават не само политически речи, но и реални действия
©

Преди 32 години, с решение на Столичния общински съвет, църковният празник на мъчениците София, Вяра, Надежда и Любов е избран за празник на нашата столица. Кръстена на Божията мъдрост, днес тя е дом на всички нас. Вярвам, че всички ще се присъедините към моите поздрави към всички софиянци – родените тук и онези, избрали любимия ни град, за да потърсят по-добър живот. Вярвам, че можем заедно да направим и не само приветствия, но и заслужен поклон пред хората, които не просто празнуват днес деня на своя град, но и го правят, докато се грижат за него. Да пожелаем на неуморните водачи на градския ни транспорт спорна и безопасна работа, докато движат града, на трудещите се в здравните ни заведения и училища– по-малко притеснения и болежки и повече усмивки, докато поддържат града ни здрав и образован, на служителите от чистотата – повече сила, докато поддържат обществените ни пространства спретнати и чисти. На служителите на централната и районни администрации, които движат бюрократичния бегемот на най-населената и богата община в страната – здрави нерви и по-малко документи. Това заяви Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси, председател на групата на ПП-ДБ-СС в СОС. 

Освен към гражданите на София, искам да се обърна и към моите колеги тук, за да адресирам кризата на доверие, в която пребиваваме вече толкова време. Видно е, че избирателите искат ние политиците да разберем един много прост урок, изписан на фасадата на нашето Народно събрание – Съединението прави силата. Софиянци очакват повече мъдрост и прагматичност.

Надявам се, че ако можем да намерим пълно съгласие за нещо, то е че софиянци заслужават не само политически речи, но и реални действия. Да търсим консенсус и да придвижваме крайно нужните реформи за развитието на обществото ни, въпреки различните гледни точки, които имаме. Надявам се, че всички тук разбираме, че от нас се очаква да преобразим града и да скъсим дистанцията между София и Прага, където „трамвай“ означава бърз и редовен транспорт, Виена, където „общинско жилище“ не е синоним на мизерия, Барселона, където „опазване на културното наследство“ не значи „за сведение“ и Париж, който е най-добрият град за стартиращи компании на континента.

От днешния празничен ден - занапред, пожелавам вярата, надеждата и любовта да бъдат водещите принципи на нашето съществуване, а мъдростта да бди над нас, така както го е правила през всичките хиляди години история на София.

Честит празник, скъпи съграждани! Честит празник, София! Обичаме те!

Терзиев се извини за хаоса със заповедта от 16 ч. и разкри: Ще направим традиция 17.09 да е неучебен

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
266 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.09.17 | 11:31

1
Джендър
ЦЕНТУРИОН

2024.09.17 | 11:38

2
ЦЕНТРАЛНИЯ ЗАТВОР У ЦЕНТЪРА ПРИВИЛЕГИЯ ЛИ Е ?
миииииии

2024.09.17 | 12:03

3
софиянци явно заслужават педали като теб,щом са ви избрали,хак да им е!!!!

2024.09.17 | 12:04

4
къв е тоя селски мустак хахахаха

2024.09.17 | 12:56

5
Франческо Габани - "Окциденталис карма"

Добави коментар

Водещи новини