Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с македонския си колега Зоран Лютков

  • 13 септември 2024 16:49

  • 218
  • 1
Министърът на културата Найден Тодоров се срещна с македонския си колега Зоран Лютков
© МК

Министърът на културата Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и проведе протоколна срещна с колегата си от Република Северна Македония Зоран Лютков.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1319

Двамата събеседници дадоха висока оценка за сътрудничеството между България и Република Северна Македония в областта на културата и изкуствата.

Министър Лютков използва възможността да покани министър Найден Тодоров Найден Тодоров Найден Тодоров завършва с отличие музикалното училище „Добрин Петков“ в Пловдив и на постановката „Набуко“ в Софийската опера и балет тази вечер, с която гостува Национална опера и балет на Република Северна Македония.

В този контекст по време на разговора двамата министри дискутираха различни възможности за обмен на театрални и оперни постановки, както и разменено участие в рамките на големи културни фестивали в двете страни. Бе споделен опит в областта на развитието на творческите индустрии.

Румен Радев посрещна Гордана Силяновска-Давкова

Двамата министри се обединиха около тезата, че културата е един от мостовете, който може да дoпринесе за развитието на добросъседски отношения и изразиха готовността си да продължават да работят за издигането на още по-високо равнище културното сътрудничество между България и Република Северна Македония.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.13 | 21:03

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини