Депутатите се готвят да почиват и покрай Димитровден

  • 27 юни 2011 09:10

  • 1668
  • 3
Депутатите се готвят да почиват и покрай Димитровден
© Булфото

Главният секретар на Народното събрание Иван Славчов ги призова да пътуват с личните си коли по изборите.

Част от управляващите избраници ще предложат на парламентарната шефка Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 да премести лятната им ваканция заради изборите.

"Имаме идея парламентът да затвори врати за депутатите за две седмици преди изборите", съобщи пред "Стандарт" председателят на ПГ ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на.

От мнозинството ще предложат Народното събрание да спре работа заради множеството депутати, които са в битката за градоначалници.

"Няма как да работим нормално, ако едновременно извършваме законодателна работа и правим кампания. Това не се отнася само за ГЕРБ. Виждате какво става обикновено в предишните състави на Народното събрание - те си правят кампанията, обикалят си, а мнозинството е длъжно да поддържа кворума", аргументира се Велчев.

Председателят на ПГ на ГЕРБ бе категоричен, че ако се разпусне за две седмици преди вота, в парламента няма да има проблеми и "прокарани тихомълком" закони.

В Народното събрание умуват и дали да не разменят времето за ваканцията. Ръководството на ГЕРБ обмисля депутатите да почиват през септември, а през август да работят.

"И аз чух това предложение, но не знам как ще се осъществи, тъй като трябва да стане със съгласието на всички колеги, защото сега август е фиксиран като ваканционен в парламентарния правилник", потвърди и синият Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен.

Ръководството на ГЕРБ обаче още не е уведомило официално за намерението си всички избраници и те умуват варианти за присъствие в залата. "Ще видим как ще се поддържа кворумът, но ще е трудно, защото не само наши депутати имат номинации.

Обмисляме да си направим схема и да се редуваме в залата, за да има поне минимален кворум", коментира областният координатор на ГЕРБ-Хасково Иван Петров.

Главсекът на парламента Иван Славчов пък посъветва депутатите да обикалят избирателите с личните си коли. "Лимитът на служебните коли е ясен - ако го надвишат, трябва да платят от джоба си", коментира Славчов.

Последвайте канала на

1668 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
диян

2011.06.27 | 18:55

3
предизборните пропаганди с ли4ните автомомобили
ауу

2011.06.27 | 09:45

2
О, един ден е мнооого малко.Предлагам двойна заплата на депутатите и почивка от 1 януари до 30 декември.И без това нищо свясно не правят,а каквото направят е лошо.А,и още нешо-увеличаване на броя им на 500 души.Тъй де,и други да се облажат-я вижте Лъчо м
избирател

2011.06.27 | 09:33

1
Трябва да ги съжалим "бедните" депутати,че били много преуморени от работа и имали нужда от по-голяма вакан-ция-преди изборите и след изборите.И нещо друго по време на предизборната кампания - трябвало да пъту-ват с личните си автомобили,но се оказало че не знаели откъде да си заредят с гориво колите ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини