Депутатите две седмици в почивка около изборите

  • 31 август 2011 06:20

  • 1087
  • 2
Депутатите две седмици в почивка около изборите
© Булфото

Народното събрание да почива 2 седмици в края на октомври – преди първи и преди втори тур на предстоящите избори - това предложение на мнозинството ще бъде обсъдено днес на председателски съвет преди първото заседание за есенната сесия на Народното събрание, съобщи "Монитор".

Мотивът е, че около 20% от депутатите от всички политически сили ще се включат в кампанията като кандидати за кметове, президенти или вицепрезиденти и парламентът няма да може да работи пълноценно.

Първоначалната идея на мнозинството беше Народното събрание да няма пленарни заседания в двете седмици преди първи тур, но да продължат заседанията на комисиите.

Тогава обаче идеята не срещна всеобщо одобрение и бе оставена за след летния отпуск.

Очаква се тази седмица парламентарният контрол да е от 9 сутринта в петък, а в рамките на заседанието ще има и разисквания по бюджета на НЗОК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1087 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Марио Кроненберг

2011.08.31 | 10:40

2
Ми те се преумориха горките - не е лесно да пият по 5 кафета на ден и да си го местят от левия в десния... А пък ББ направо хвана тендовагинит от рязане на ленти... Май е време да предложат нов закон за вредни за премиера... :D

2011.08.31 | 10:00

1
Ах горките - ОЗОРИХА СЕ!

Добави коментар

Водещи новини