СГС вписа в Регистъра на политическите партии промените в БСП

  • 10 септември 2024 12:05

  • 545
  • 1
СГС вписа в Регистъра на политическите партии промените в БСП
©

Софийският градски съд вписа в Регистъра на политическите партии промените в представителството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Това съобщиха от съда.

С решение от 9 юли, потвърдено вчера от върховния касационен съд Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за е заличена като председател и представляващ БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, предава БТА.

Политическата партия вече се представлява от Атанас ЗафировАтанас ЗафировАтанас Зафиров е роден в гр. Бургас на 29 септември 1971 г.   Завършва „Български език и, който е заместник-председател и е определен за и.ф. председател на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Вчера Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Софийския градски съд (СГС).

ВКС реши: Нинова не е председател на БСП и не може да регистрира партията в ЦИК

Според съдебния състав на ВКС подадената от Крум Дончев касационна жалба срещу решението на СГС е процесуално допустима, но неоснователна. В мотивите пише, че спорът по делото е концентриран върху правното значение и последици на подадената оставка от председателя, който е и представляващ политическа партия „Българска социалистическа партия“. При разрешаване на този въпрос се поставя и следващият за възможността в регистъра да бъдат вписани различни лица като председател и представляващ партията.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.10 | 13:36

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини