МС одобрява утре кандидатурите за български еврокомисар

  • 29 август 2024 18:52

  • 767
  • 6
МС одобрява утре кандидатурите за български еврокомисар
© Булфото (архив)

И през днешния ден продължиха срещите на министър-председателя Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в с номинираните за еврокомисар.

Това съобщиха от правителствената информационна служба. 

Стойнев се срещна с Главчев и обяви: Кандидатите за еврокомисар трябва бъдат излъчени след дебат в НС

Премиерът разговаря с Юлиян ПоповЮлиян ПоповЮлиан Попов, министър на околната среда и водите в служебното правителство на Марин Райков от 12, Виктор Папазов, Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на и Цветелина ПенковаЦветелина ПенковаЦветелина Пенкова е родена на 19.02.1988 г. в София. След обучението си в Софийската математическа, които са официално предложените номинации от страна на парламентарните групи съответно на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България".  

В рамките на утрешното правителствено заседание Министерският съвет, което ще започне в 10.00 часа, предстои да одобри кандидатурите за член на Европейската комисия от името на Република България.  

Ето и какви решения ще приеме още служебният кабинет "Главчев 2":   

1. Проект на Решение за подготовката и произвеждането на изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г.

Внася: министър-председателят 

2. Проект на Решение за изменение на Решение № 603 на Министерския съвет от 2008 г. за определяне състава на Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз в Брюксел, Белгия.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

3. Проект на Решение за даване на съгласие за предоставяне на финансова подкрепа от програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление, над общия бюджет по съответната програма.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

4. Проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи/трансфери по бюджетите на първостепенни разпоредители с бюджет за 2024 г.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

5. Проект на Решение за одобряване на консолидирания текст на Споразумението между Република Албания, Република Австрия, Република България, Босна и Херцеговина, Република Хърватия, Чешката република, Унгария, Република Молдова, Република Северна Македония, Черна гора, Република Полша, Румъния, Република Сърбия, Словашката република и Република Словения за развитие на сътрудничеството в областта на висшето образование в рамките на Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV) и предложение до Народното събрание за ратифицирането му.

Внася: министърът на образованието и науката

6. Проект на Решение за определяне на „Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Александровска" ЕАД, гр. София за университетска болница.

Внася: министърът на здравеопазването

7. Проект на Решение за одобряване проект на План за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република България и Министерството на здравеопазването на Държавата Израел в областта на майчиното и детското здравеопазване.

Внася: министърът на здравеопазването

8. Проект на Решение за даване на съгласие за изменение на Договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства - строителни материали - варовици, от находище „Скравена“, община Ботевград, област София, сключен на 8 декември 2004 г. между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и „Автомагистрали Хемус" АД - София, и за отправяне на предложение до концесионера за изменение и допълнение на концесионния договор.

Внася: министърът на енергетиката

9. Проект на Решение за едностранно прекратяване на Договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 6 от Закона за подземните богатства - скалнооблицовъчни материали - гнайси и амфиболити, от находище „Железино", разположено в землището на с. Нова ливада, община Ивайловград, област Хасково, сключен на 6 юни 2012 г. между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на икономиката, енергетиката и туризма, и „Динел" ЕООД - София.

Внася: министърът на енергетиката

10. Проект на Решение за приемане на предложение от концесионера за прекратяване по взаимно съгласие на Договора за предоставяне на концесия за подземни богатства по чл. 2, т. 1 от Закона за подземните богатства - метални полезни изкопаеми - оловно-цинкови руди, във връзка с техния добив от находище „Димов дол", област Смолян, сключен на 5 февруари 2002 г. между Министерския съвет на Република България, представляван от заместник министър-председателя и министър на икономиката, и „Рудметал" АД - гр. Рудозем.

Внася: министърът на енергетиката

11. Проект на Решение за даване на съгласие за изменение на Договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 5 от Закона за подземните богатства - строителни материали - варовици, от находище „Козирог", разположено в землищата на с. Кози рог, община Габрово и с. Янтра, община Дряново, област Габрово, сключен на 1 юни 2011 г. между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на икономиката, енергетиката и туризма, и „Пътстрой-Габрово“ АД - Габрово, и за отправяне на предложение до концесионера за изменение и допълнение на концесионния договор.

Внася: министърът на енергетиката

12. Проект на Решение за даване на съгласие за изменение на Договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства - скалнооблицовъчни материали - варовици, от находище „Нановица", община Тетевен, област Ловеч, сключен на 28 август 2007 г. между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и „Седимент приват" АД - София, и за отправяне на предложение до концесионера за изменение и допълнение на концесионния договор.

Внася: министърът на енергетиката

13. Проект на Решение за даване на съгласие за изменение на Договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства - скалнооблицовъчни материали - варовици, от находище „Галата", община Тетевен, област Ловеч, сключен на 16 август 2007 г. между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и „Седимент приват" АД - София, и за отправяне на предложение до концесионера за изменение и допълнение на концесионния договор.

Внася: министърът на енергетиката

14. Проект на Решение за даване на съгласие за изменение на Договора за предоставяне на концесия за добив на подземни богатства - скалнооблицовъчни материали - варовици, от находище „Ябланица", община Ябланица, област Ловеч, сключен на 16 август 2007 г. между Министерския съвет на Република България, представляван от министъра на регионалното развитие и благоустройството, и „Седимент приват" АД - София, и за отправяне на предложение до концесионера за изменение и допълнение на концесионния договор.

Внася: министърът на енергетиката

15. Проект на Решение за обявяване на имот - публична държавна собственост, за имот - частна държавна собственост.

Внася: министърът на регионалното развитие и благоустройството

16. Доклад за одобряване позицията на Република България за участие в неформалното заседание на Съвет „Общи въпроси", което ще се проведе на 2 и 3 септември 2024 г. в Будапеща.

Внася: министърът на външните работи

17. Проект на Постановление за изменение и допълнение на Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, приет с Постановление № 229 на Министерския съвет от 2009 г.

Внася: министър-председателят

18. Проект на Решение за одобряване проект на Закон за изменение на Закона за обществените поръчки.

Внася: заместник министър-председателят и министър на финансите

19. Проект на Постановление за изменение на нормативни актове на Министерския съвет.

Внася: министърът на образованието и науката

20. Проект на Постановление за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират по Закона за лова и опазване на дивеча, приета с Постановление № 283 на Министерския съвет от 2000 г.

Внася: министърът на земеделието и храните

Последвайте канала на

Филип Епитропов
767 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.08.29 | 22:54

6
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
Sarbeca

2024.08.29 | 19:46

4
Политкомисар демек безполезник

2024.08.29 | 19:51

5
Точно така, но верен на соросоидната пропаганда!
Никога вече ГЕРБ

2024.08.29 | 19:04

2
Мръсниците гербаджии съсипаха България
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.08.29 | 19:04

3
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! 2024.08.22 | 16:47 7 Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!
снежко снежев

2024.08.29 | 18:59

1
КАТИЛА е 103 килограмова лоена сфиня излязла от анала на психично болната му майка Ирена Димитрова.

Добави коментар

Водещи новини