България и Фронтекс са надеждни партньори в опазването на външните граници на ЕС

  • 26 август 2024 18:58

  • 390
  • 6
България и Фронтекс са надеждни партньори в опазването на външните граници на ЕС
© МВР

Министър Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните проведе среща с изпълнителния директор на Агенцията на ЕС за гранична и брегова охрана – Фронтекс, г-н Ханс Лейтенс, на която изрази благодарност за оказваната през годините подкрепа на България за опазването на една от най-уязвимите външни граници на ЕС, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Двамата подчертаха, че съвместните действия са довели до значително намаление на миграционния натиск през последната година, което се отчита и от европейските партньори. От началото на тази година е увеличено присъствието на служители от Постоянния корпус на Фронтекс на българо-турската и българо-сръбската граница. 

Министър Стоянов се срещна с ръководителя на Службата по основните права на Фронтекс

Изразена бе готовност съвместните действия да продължат, като те включват както подкрепа за охрана на границата, така и съдействие по отношение на връщането на незаконно пребиваващи граждани на трети страни. България е една от държавите членки, които използват най-активно Програмата за реинтеграция на Фронтекс. 

Акцент в разговорите бе и изпълнението на комплекса от съвместни мерки в областта на спазване на основните права, набелязан при посещението в София миналата седмица на ръководителя на Службата за основните права на Фронтекс Йонас Гримхеден. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
390 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.08.26 | 19:34

1
бре какви нахилени български милиционери

2024.08.26 | 19:34

2
МВР ЩЕ БЪДЕ РЕФОРМИРАНА
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.08.26 | 19:48

3
На изборите ВСИЧКИ за ВЪЗРАЖДАНЕ ! СТИГА ЛГБТ , джендъри , извратеняци , евроатлантици крадци мошеници бандити корупционери престъпници са ни управлявали и грабили ! СТИГА !
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.08.26 | 19:54

4
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! 2024.08.22 | 16:47 7 Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!
Тост

2024.08.26 | 19:57

5
Ама Шенген йок!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.08.26 | 20:11

6
РУСИЯ разгромява световното зло в лицето на НАТО, ЕС, Г7 и тяхната марионетна пачавра - Укрия. Кеф е да се гледа как РУСИЯ гази тая пачавра укринска хахаха

Добави коментар

Водещи новини