Корнелия Нинова иска спиране на частните ВЕЦ-ове заради водната криза

  • 23 август 2024 14:27

  • 371
  • 2
Корнелия Нинова иска спиране на частните ВЕЦ-ове заради водната криза
© Bulfoto

Бившият лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и настоящ депутат Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за настоява за временно спиране на частните ВЕЦ-ове.

Тя подчертава във Фейсбук, че най-належащият проблем в момента е безводието в над 300 населени места.

Освен сушата Нинова посочва още четири причини за водната криза, а именно: неясна и безконтролна собственост на язовирите между четири министерства, областни управители, кметове и частни лица; продаденитe за скрап от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Напоителни системи; стара и амортизирана водопроводна мрежа, както и частни ВЕЦ-ове на недосегаеми лица.

Борисов чертае схеми за решаване на проблема с безводието: Близо милион българи може да останат без вода

Нинова заяви, че е задала писмени въпроси на четирима министри и премиера относно частните ВЕЦ-ове - колко са, чии са и какво количество вода черпят в момента.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
371 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.08.23 | 14:33

1
Най-попyлярното и eфeктивно сpeдство за отслабванe в света блокиpа апетита и човек отслабва без усилия. Сега няма нужда да ходите на диeти, да ходите на фитнeс, да се измъчвате от глад. Помага на абсолютно всички, пpосто опитайте и завинаги ще забpавите за излишните килогpами. Ето това лeкаpство:----> use.my/ketoex

2024.08.23 | 14:36

2
Вчера направихме една бърза проверка на подписалите се 887 учители и директори в подписката в подкрепа на хомосексуалната пропаганда в училищата. Оказа се, че 534 от тях са били финансирани от фондация "Америка за България" или спонсорираната от нея фондация "Заедно в час"

Добави коментар

Водещи новини