Тончев, социолог: Изборите в САЩ са ветропоказателят, по който ще се нагласяват всички у нас

  • 20 август 2024 08:51

  • 406
  • 0
Тончев, социолог: Изборите в САЩ са ветропоказателят, по който ще се нагласяват всички у нас
© Булфото (архив)

Организиран хаос. Това наблюдаваме в българската политика. Това вижда в актуалната политическа ситуация Васил Тончев от социологическата агенция "Сова Харис".

Партиите са на две крайно противоположни становища. Виждаме двата лагера, на които са се разделили, отбеляза той.

Нещата ще отидат в парламента и парламентът ще реши може ли да се направи нещо смислено. Много интересна и ключова ще е ролята на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в или това, което ще реши Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 гРешението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в може да определи как ще действа парламентът, за да се тръгне към изход от политическата криза, смята социологът.

Цеков, конституционалистът: Радев нямаше право да се изказва кой може да е министър в служебния кабинет

"Изход има и този изход трябва да го намери парламентът. Да се направи временно мнозинство."

"Партиите нямат компас, нямат дългосрочна стратегия, а са потънали в злободневието. Държат се предизборно, а не отговорно", гласи анализът на Тончев.

"Изборите в САЩ са ветропоказателят, по който ще се нагласяват всички у нас". След 5 ноември нещата ще се изяснят, заяви той в предаването "Преди всички".

Президентът се върна в ролята си на арбитър, отчита още Васил Тончев. Според него поведението на президента е последователно и той отстоява последователно вижданията си.

"Не може да го обвиним, че следва някаква конюнктура или се поддава на натиск от различни посоки."

Вариантът Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас да бъде служебен премиер за Тончев е "резервен вариант на този, който беше отхвърлен току-що".

В дългосрочен план етническият елемент в ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с ще надделее. В краткосрочен план Пеевски има много силни лостове, с които удържа позицията си, коментира Васил Тончев. Той прогнозира "разцепление и най-вероятно много нисък резултат и за двете листи", което по думите му за някакъв период "ще извади ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с от голямата политика".

Като "месия" засега се очертава единствено президентът. Ако чака да му свърши мандатът, ще изгуби много и ще пропилее огромна част от шансовете си, посочи социологът.

Тончев очаква "още по-голямо оттегляне на хората от изборите и още по-ниска легитимност на следващия парламент".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
406 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини