Зафиров, БСП: Този парламент не може да е резервоар на "домовата книга"

  • 19 август 2024 14:51

  • 1410
  • 4
Зафиров, БСП: Този парламент не може да е резервоар на "домовата книга"
© Булфото, архив

Държим да потвърдим тезата си, че този парламент е напълно изчерпан. Основната му задача беше да състави работещо мнозинство и правителство. Провали се. Няма как този парламент да бъде резервоар на т. нар. „домова книга“, заяви на брифинг лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Атанас Зафиров. 

"Рискуваме да изберем хора на възлови позиции в държавата не заради техните качества и способности, а най-вече, за да отговорим на безотговорно направените в Конституцията промени", предупреди той. 

След отказа на президента да назначи служебния кабинет: проф. Пламен Киров посочи изхода от конституционната криза

И призова всички от списъка за потенциални премиери, които са отказали да заемат поста, да преосмислят позицията си. "Още повече тези, които застъпиха на постовете си в условията на функциониращи и приети вече промени в Конституцията", добави Зафиров. 

Списъкът с имена за потенциален служебен премиер: кои са опциите, които стоят пред президента?

Иначе, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е подкрепят Радев за решението, което взе по-рано днес. "Принципната му позиция беше ясно заявена и защитена от него в последните дни. Видимо – г-н Калин Стоянов създава напрежение в обществото. Не става въпрос за експертните му качества, а за една обществена реакция, която беше видима и ясно заявена още на консултациите при президента. Не може един човек, пък било и той възлов министър, да се превръща в препъни камък за функционирането на цялата държава", заяви Зафиров. 

"Вината за абсолютната несъстоятелност на конституционните промени носят партиите, които ги инициираха и подкрепиха. Част от тях сега много гласовито се опитват ad hoc да правят опити да ограничат последствията от тези неграмотно и некадърно направени промени. Това е пореден епизод на пълното разпадане на държавността и опасност от крах на парламентаризма и демокрацията такива, каквито ги познаваме", коментира още той. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1410 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
патриот

2024.08.19 | 17:42

4
посран тюфлек

2024.08.19 | 16:58

3
сърди се на великият юрист бойкикев .. според него и тогавашните му коалиционни партньори може
К.ур за КАТИЛА

2024.08.19 | 15:25

2
Ако човешките загуби на Украйна са по 2000 на ден, а те значително ги превишават това означава 60 000 на месец. Това е корпус и половина, защото един стандартен войскови корпус е от 40 000 човека. Насреща няма попълнения. Украйна не успява и 20 000 нови войници да УЛОВИ по улиците. Това означава, че чистата загуба за армията им е по 40 000 човешки единици на месец. За една година това прави 480 000 загуби! В момента задействаната украинска армия е около 600 000. В края на октомври украинската армия ще е загубила 180 – 200 000 войника, т.е. 30% от армията си. Как ще поддържа този голям фронт? Ако Украйна продължи войната до края на декември, означава да изгуби половината си армия.Ако сега спре ВО нито Одеса, нито Харков ще минат под руско влияние. Колкото повече украинците протакат войната, ще става по-малка армията им. Руснаците намаляват армията им и така те нямат начин да защитават нито Харков, нито Одеса. Когато двата града минат в руски ръце, ще означава изключително тежки последствия за Украйна. Защото без излаз на море, тя няма да представлява този интерес за Запада, който представлява в момента.
bobi

2024.08.19 | 15:17

1
Пълни глупости.. Калин Стоянов не създава никакво напрежение в обществото. Създава напрежение само сред жълтопаветниците от подмяната, които са 15% от гласувалите. Не може 85% да се съобразяват с 15%, само защото на тия шарлатани пак им се прави ала-бала с президента..

Добави коментар

Водещи новини