Генерална репетиция за лятната ваканция: шест часа вече работят депутатите, три от тях прекараха в почивки

  • 15 август 2024 15:28

  • 477
  • 4
Генерална репетиция за лятната ваканция: шест часа вече работят депутатите, три от тях прекараха в почивки
© Булфото, архив

На релакс се отдадоха депутатите в предпоследния си работен ден преди лятната ваканция. Вече шест часа продължава днешното пленарно заседание, но половината от него преминава в почивки.

Общо девет точки има в днешния дневен ред на парламента, като още то сутринта депутатите се готвеха за удължаване на заседанието и работа до късно. Сутринта обаче започна с декларации и караница между ПП-ДБ и "Възраждане" и продължи с невъзможност да се разберат за местата в парламентарните делегации. Въпросът в постовете в делегациите партиите решаваха извън залата и искаха почивки, които се проточиха два часа.

Депутатите удължиха заседанието си, от ПП-ДБ негодуват - пречи се на изслушването на Цветан Василев

След като най-сетне се разбраха кой в коя делегация ще бъде и къде би могъл да иде в командировка, към обяд депутатите се заеха и със законодателна дейност и подхванаха промени в Закона за околната среда. Те обаче предизвикаха спорове в залата, които явно отегчиха по-голямата част от народното представителство, понеже залата се поизпразни.

Предстои трети опит да се събере кворум. След първия Росица Кирова даде 15 минути почивка, а след вторият - 30.

Цяла сутрин народните представители спорят за местата си в парламентарните делегации - заседание практически няма

За 6 часа от началото на заседанието към този момент депутатите са прекарали в почивки около 170 минути или почти три часа. Все още не са гласували нито един закон, а циклят на този за околната среда, макар че дебатите приключиха отдавна, пише "24 часа". 

Това е предпоследният работен ден на Народното събрание преди лятната ваканция. Тя започва другата седмица и ще продължи две седмици. Първото заседание след почивката ще бъде на 4-ти септември. Очакваше се тази седмица депутатите да работят с по-добро темпо, за да компенсират изгубените месец и половина, в които не приеха нито един закон понеже не можаха да се разберат как да си разпределят комисиите.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
477 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Диди

2024.08.15 | 17:20

4
Защо не получават толкова, колкото са работили. И без това олигархията ги издържа.

2024.08.15 | 16:58

3
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> bitly.cx/sman
Анонумен

2024.08.15 | 15:49

2
Да не се убият от раблта
Емине халиф

2024.08.15 | 15:34

1
Ще духам безплатно на всеки читател от скапания соросоиден сайт, ако се присъедини към американското ЛГБТ общество! Слава Украини ✌ От Севлиево съм :)

Добави коментар

Водещи новини