БСП ще внесе в Народното събрание предложение за актуализация на бюджета с 320 милиона лева

  • 27 юли 2024 12:08

  • 435
  • 4
БСП ще внесе в Народното събрание предложение за актуализация на бюджета с 320 милиона лева
© Bulfoto

В понеделник парламентарната група на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще внесе в Народното събрание предложение за актуализация на бюджета с 320 милиона лева. Това съобщава в социалните мрежи председателят на Асоциацията на картофопроизводителите и бивш зам.-министър на земеделието Тодор Джиков. 

Парите са нужни за изплащане на втория транш по Държавната помощ заради войната в Украйна.

Парите са нужни за компенсиране загубите на земеделските производители заради войната в Украйна и са заложени в подписаното споразумение между фермерите и правителството още при големите земеделски протести през февруари. 

Първият транш беше изплатен, оказа се обаче, че за втория не са предвидени пари в бюджета.

Това създаде напрежение в сектора и заплахи за протести. 

Зафиров от Бузлуджа: Всеки истински социалист е добре дошъл при нас

При среща с някои от браншовите организации председателят на земеделската комисия в парламента Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. е обещал левицата да внесе предложение за актуализация на бюджета, което да бъде гласувано между двете четения на откритата в момента процедура за промяна заради парите на общините. 

Според Джиков земеделците са получили обещания за подкрепа и от други парламентарни групи , министърът на земеделието Георги ТаховГеорги ТаховГеорги Тахов е роден през 1971 година. Завършил е езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик. е представил разчет на необходимия бюджет.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
435 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
МАМИЦАТА ЩЕ ВИ ЕВА

2024.07.27 | 12:35

1
ГАДНА БЪЛГАРСКА Пожар избухна в бившата транспортна болница в София БТВ

2024.07.27 | 12:38

2
МУТРИТЕ ,МУТРИТЕ ОТ ВЪН

2024.07.27 | 13:49

3
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman
ИБАНИЯ ПСИХИЧНО БОЛЕН ИЗРОД КАТИЛА

2024.07.27 | 21:28

4
КАТИЛА Е 49 ГОДИШЕН БЕЗРАБОТЕН ИБАН ОЛИГОФРЕН от СЕВЛИЕВО , КОЙТО ПИШЕ ПО САЙТОВЕТЕ ПО ЦЯЛ ДЕН. ЯВНО , НЯКОЙ ПЛАЩА НА ШИЗОФРЕНИКА ДА ПРАВИ СОРОСОИДНА ПРОПАГАНДА и ЛЪЖИ.

Добави коментар

Водещи новини