Атанас Зафиров: Решението на Конституционния съд беше очаквано

  • 26 юли 2024 15:37

  • 1023
  • 0
Атанас Зафиров: Решението на Конституционния съд беше очаквано
© Bulfoto

Решението на Конституционния съд беше очаквано, каза пред журналисти в Стара Загора и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров минути преди началото на среща с широк кръг леви формации.

„Удовлетворен съм, че всичко това, което говорихме последните месеци за нескопосано направените промени в съдебната власт се потвърдиха с решението на Конституционния съд“, каза Зафиров и допълни „новината е ексклузивна, аз самият не съм се запознал още с мотивите на Конституционния съд“. 

Самата реформа беше направена изключително непрофесионално с изключително спорни моменти. В момента, в който бяха гласувани, беше ясно, че резултатът ще е такъв, посочи Зафиров. Според него партиите, които са били най-активни в този процес, сега поне за известно време трябва да запазят мълчание по темата и да спрат да навират в очите на обществото подобен тип съдебни реформи, пише БТА.

Конституционният съд обяви решението си за основния закон

Конституционният съд обяви за противоконституционни част от промените в Конституцията, гласувани от Народното събрание в края на миналата година, става ясно от решение, публикувано на сайта на институцията.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини