Зам.-кметът Иван Василев: Няма как да съм съвносител на доклад за сливане на болница с хора, които нямат принципи и морал

  • 25 юли 2024 13:04

  • 356
  • 1
Зам.-кметът Иван Василев: Няма как да съм съвносител на доклад за сливане на болница с хора, които нямат принципи и морал
© Булфото

Не мога да съм съвносител на доклад за сливане на болница с хора, които нямат принципи, които нямат морал и които правят нещата от днес за утре. Това заяви на брифинг в Столичния общински съвет (СОС) заместник-кметът по финанси и здравеопазване Иван Василев.

По-рано днес общинските съветници от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на и Иван Таков, както и Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални и д-р Антон Койчев от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на го попитаха защо е променил мнението си относно вливането на Четвърта Многопрофилна болница за активно лечение  – София ЕАД във Втора Многопрофилна болница за активно лечение – София. Григорова и Койчев твърдят, че първоначално Иван Василев ги е поканил да бъдат заедно с него съвносители на доклада за сливането на двете болници, те са се съгласили и след това той се е отказал от идеята и се е отдръпнал, като ги е обвинил, че искат да ликвидират болницата. 

Ваня Григорова: Четвърта градска болница има непокрита загуба от 4 млн. лева, както и задължения от 400 хил. лева

Василев заяви, че безпринципното управление на града, което се демонстрира в общинския съвет ще продължи, защото икономическите интереси са повече от партийните. Миналия път го видяхме и днес ще го видим, и ефектът от това ще бъде, че персоналът на общинската Четвърта градска болница ще отиде в частните лечебни заведения, хората ще имат по-малък достъп, какво ще стане със сградата не знам, но едно единствено нещо знам - подписа си под продажба на сградата на Четвърта градска болница няма да сложа, коментира Иван Василев. "А кой ще го сложи, може би, който е подписал доклада", допълни той.

Според зам.-кмета от миналата сесия на СОС е видно, че икономическото мнозинство е между БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ИТН, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и независими, и как "много зависими общински съветници сменят от днес за утре директори на общински предприятия". Именно заради това Койчев и Григорова, техните групи от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще направят това, което са решили да направят, защото така са им казали, посочи Иван Василев. По думите му те не са независими и изпълняват поръчки. 

Истината е, че ще стане това, което ще стане, защото просто нещата се решават на друго място. А притесненията на хората ще останат, смята Василев и попита къде ще работят хората от Четвърта градска болница. 

На въпроса защо си е променил позицията относно доклада за сливането на двете болници, Иван Василев отговори: "Защото трябва да видите какви са фактите, защото истината е, че ние живеем в държавата на SMS-те и ето пак се цитират SMS-и", предаде БТА. Той каза, че е водил разговори с Григорова и с Койчев, и не го е срам от това, защото като зам.-кмет търси решения на всеки проблем, който е в неговата компетенция, и се е срещал с тях и им е писал SMS-и, и ще продължи да го прави. 

Той увери, че се е срещал с персонала на Четвърта градска болница, знае техните притеснения и търси различни начини притесненията им да бъдат адресирани. 

ГЕРБ в СОС: Зам-кметът Василев дължи обяснение защо променя позицията си за сливането на две общински болници

Днес в Столичния общински съвет по време на брифинга на "Продължаваме-промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" ("Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и") думата взеха Снежана Радулова и Нели Николова, рентгенови лаборанти в Четвърта МБАЛ - София. Те казаха, че животът им е минал в тази болница. Работили са с достойнство, с ниски, минимални заплати, но това не е било причина да я напуснат. Те подчертаха, че нямат политически пристрастия и не ги интересува кой управлява, просто искат да се прояви разум и да не се осъществи сливането на двете болници. Четвърта градска е болница за обикновените хора, защото те иначе се тласкат към частните болници. Това е болница за обикновените хора, за каквито се приемаме и ние, заяви Снежана Радулова. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
356 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.25 | 15:52

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> bitly.cx/arctik

Добави коментар

Водещи новини