Борисов приветства проверките на ЕК на договорите с Русия за газа

  • 06 септември 2012 12:41

  • 747
  • 1
Борисов приветства проверките на ЕК на договорите с Русия за газа
©

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г приветства проверките на Европейската комисия на договорите с Русия за газа. Пред журналисти в Пловдив премиерът каза, че Европейската комисия води много наказателни процедури с големи фирми в Европа и на нас това ни помага.

Има много стари договори, които по безобразен начин са ги подписвали Овчаров и компании. Сега когато имаме по-мощен гръб в преговорите, това ще е по-добре за нас”, каза Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Той смята, че по този начин ще се избегнат всякакви монополи и обяви, че е справедливо Европейският съюз да направи своя фирма на Европа, която да купува директно газа от Русия и да го разпределя на всички страни в Европейския съюз. Това ще е най-справедливо, каза премиерът. По думите му много държави сега са си направили по-евтини договори с Русия и цената сега не е конкурентна.

Позицията на Европа по темата за природния газ е различна, различна е за отделните държави. Това каза пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. „Нашата прагматична позиция е Набуко, интерконекторните връзки, за да може да си докараме газ и от Азербайджан, когато станат готови”, каза премиерът. По мнението му най-голямата диверсификация това си е нашият газ, който ще излезе и на други места, не само в „Хан Аспарух”.

Затова в преговорите България настоява за краткосрочни договори, посочи Борисов. Дори и те да са по-скъпи в момента, след време ще излязат по-изгодни. Няма да е изгодно да се подпишат договори за 20 – 30 години, а през това време технологиите да напреднат, каза премиерът. Той даде за пример шистовия газ и това колко напредват в момента в Америка. След 10 години може да има технологии, при които да няма никакъв риск, смята Борисов.

Последвайте канала на

747 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.09 | 16:32

1
Значи според нашето слънце е по-добре да заменим руския Газпром с европейски Газпром, без въобще да обръщаме внимание на тривиални неща като например, че в крайна сметка газа пак идва от едно и също място. Или неговата скъпоценна фрау Меркел ще купува газ и ще го дава даром на наш'то слънце? Мхм, и аз така си помислих...

Добави коментар

Водещи новини